On teada, et armastust ja romantikat nende suhtes ammu pole, see on reegliteta visiitabielu, loaga ka vasakule vaadata, mille veidraid keerdkäike mõistavad vast vaid asjaosalised ise. Kui nemadki. 

Publik juurdleb, mis võib aga olla selle taga, et Ratia just nüüd ikkagi lahutada otsustas.

1. Tantsusaade on andnud uue hingamise
71-aastane Ratia osaleb Soome versioonis saatest "Tantsud tähtedega". On teada ammu, et selles saates saavad  osalejad palju uusi sõpru, paremal juhul leiavad ka partneri näol uue armastuse.

Energiliselt tantsiv Ratia on ilmselt seeläbi saanud melu keskekele, kus tal pole olnud põhjust kaua olla ning selline värske tuuleiil võib panna inimest nägema elu teistes värvides, uues suunas. Anuta.

2. Laps on piisavalt vana
Ristomatti Ratia perekonnanime kannab Anu Saagimi poeg Robin, kes on tänaseks 13-aastane. See tähendab, et poeg on piisavalt vana, perekond ei ole enam tema elu keskpunkt ning tähelepanu hajub koduselt olult hoopis sõprade, hobide ja muu peale, mis varateismelisele kohane ning Ratia on sellest ka aru saanud ning seda aega oodanudki.

3. Saagim sai hakkama millegagi, millest me ei tea
Anu Saagim on viimasel ajal Ratia suhtes üpriski karm olnud. Näiteks käskis ta mehel enne tantsusaadet testamendi kirjutada. Kuid vaevalt üks paber see põhjus on. Võib arvata, et Ratia mõõt sai täis, sest Saagim valas viimase piisa karikasse. Milline see aga oli, ei tea.

Eks aeg annab ehk arutust!

Oma teooria võid välja pakkuda kommentaarides.