PUBLIKU SUVERETSEPT: Evelin Võigemasti rummi-banaanikeeks sulatab südamed! Eriti hea valge šokolaadi ja mandlitega
Tiivustatuna laulja ja filmimehe Hardi Volmeri Publikule kingitud kreekapärase roa šakšuka valmistamisõpetusest, oleme loonud Suveretsepti rubriigi, kus jagame Teiega tuntud Eesti inimeste lemmikroogi, mis keele alla viivad! Miks mitte teha vihmasel pühapäeval näiteks näitlejanna Evelin Võigemasti hõrgutavat rummi-banaanikeeksi, mille valmistamisõpetust on ta lahkelt ka oma fännidega jaganud.
Vajalikud koostisosad:
175 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl söögisoodat
0,5 tl soola
100 g sulatatud võid
125 g suhkrut
2 suurt muna
2 keskmist banaani
60 g hakitud kreeka pähkleid või 40 g mandleid
1 tl vanillisuhkrut
sorts piima
päris mitu sortsu rummi
100 g hakitud tumedat šokolaadi või 100 g valget šokolaaid
Valmistamine: Sega keskmise suurusega kausis jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool. Suures kausis sega sulavõi ja suhkur. Lisa või-suhkrusegule vahustatud munad, seejärel püreestatud banaanid. Lisa puulusikaga segades mandlid, jaokaupa kuivainesegu, iga kord hoolega segades. Rummi pane maitse järgi, et see võtaks magusust vähemaks. Viimasena lisa šokolaaditükid. Sega taigen veelkord läbi, kalla 21 korda 11cm suurusesse võiga määritud keeksivormi ja küpseta 170-kraadise ahju keskosas 50-60 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk jääb kuivaks. Lase vormis jahtuda ja lõika paksudeks viiludeks.
Retsepti katsetas ka tuntud ilublogija Stella Wadowsky, kes lisas juurde endapoolse kommentaari (loe blogi SIIT): Esimesel korral tegin rummi-banaanikeeksi nii, nagu retseptis ette nähtud tumeda šokolaadi ja kreeka pähklitega. Tütar oli mulle köögis abiks ja kui kook valmis sai, teatas pärast teist ampsu: "See kook on väga hea, kuid ..." Jaa. Ma tean seda delikaatset lauset. Niisiis tegin järgmisel korral kooki valge šokolaadi ja mandlitega ja see maitses kogu perele!