«Tuleks end maistest ihadest puhtamaks pesta,» soovitab Lea Liitmaa. Lauljatar peab korralist hingepuhastust oma elus sama loomulikuks kui hambapesu.

On ta nõid, hull, vaimselt kirgastunu või õpetaja suure algustähega? Leal (35), kelle hiljuti üllitatud DVD ja CD kogumikul kõlavad ebamaised laulud, nagu «Seal kõrgel on hea», «Taevaste pääl» ja «Ingel», neis on sõnum, mille üle tasuks uue aasta alguses kas või viivukski järele mõelda.
#end#
Oled öelnud, et Blacky elab saja-aastaseks ning selle aja jooksul on vaja palju asju ära teha, kuid sa pole veel leidnud kaaslasi, kes tahaksid sinuga nirvaanasse areneda. Millise verstapostini oled jõudnud tänaseks ise teel nirvaanasse?
Blacky on bänd, seega kui keegi meie sissemängitud lugusid ühel päeval maa pealt ära ei hävita, elab Blacky mitte sada aastat, vaid ikka maailma lõpuni. Tean küll, kust sinu küsimus pärineb, aga paranduseks tuleb öelda, et olen öelnud, et Lea Liitmaa naha sees on mul võimalik maksimaalselt sada aastat elada, mis ei tähenda seda, et ma kindlasti just täpselt sada aastat elan. Sada aastat on hinge vanusega võrreldes üsna lühike aeg. Seega tuleb mul jube kiirelt tegutseda, et mul oleks võimalik endale selle elu lõpul järgmiseks eluks uus ja mõnus nahk valida. (Muigab.) Teisisõnu, tuleb pühenduda õigetele asjadele, mitte maistele ajaviitmistele. Verstapostidest rääkides arvan ma, et pean siia maailma veel mõned korrad tagasi tulema. Ei jõua selle eluga kõike ära teha.
 
Kuidas kirjeldad oma senist teed nirvaanasse? Viid sa sellega seoses läbi mingisuguseid toiminguid?
Eks see ole üks pidev hingeharimine ja vaimu kasvatamine. Esimene oluline tegevus selle juures on iseenda sisemise tasakaalu leidmine. Hommikul, kui ärkan, pesen puhtaks hambad, näo ja ka oma hinge. Hinge pesemine käib küll ilma harjata, aga tulemus on sama. Kõik saab puhtaks ja heaks. Hinge puhastus peaks kõigi jaoks olema sama elementaarne kui oma füüsilise keha pesemine.
 
Kuidas sa hinge pesed? Puhastan end negatiivsest energiast. Kui vaja, blokeerin mõne energiavarga või lihtsalt negatiivse energiaga inimese tee endani. Usun, et selleks on mitmeid erinevaid variante. Eks igaüks tee seda nii, nagu temal välja kujuneb. Selliseid õpetusi ei ole eetiline ajakirja veergudel jagada, sest suurem osa lugejatest seda niikuinii kunagi tegema ei hakka. Neile teeks see lihtsalt nalja. Naljatamiseks on aga maailmas hoopis teised teemad. Sellised õpetussõnad tulevad ikka otse Õpetaja käest. Ainuke juhtnöör, mida anda saan selleks, et hing puhas seisaks, on tegelikult pealtnäha ülimalt lihtne. Ei tohi endale halbu mõtteid pähe lasta, sest halvad mõtted toituvad negatiivsest energiast. Nii kui sa end ebamugavalt tunned või kui sulle mõni halb mõte pähe tuleb, tähendab, et mingi ebameeldiv energia on sinu privaatruumi sisse tunginud. Siis tuleb see kohe ära koristada, sest see paljuneb välkkiirelt ja hiljem on seda keerulisem teha. Igaks juhuks tuleb öelda, et halb mõte tähendab ka seda, kui sa end kellestki paremaks pead. Sisemine tasakaal tekib, kui oled õppinud kõiki tingimusteta armastama. Enamik ütleks siinkohal, et see on võimatu, aga uskuge mind, see on tõepoolest võimalik! See vajab lihtsalt jube palju vaimset tööd.
 
Kuidas edenevad sinu õpingud Sisemise Tarkuse Koolis Universus - või jätkad hoopis Intuitiivteaduste Koolis?
Hetkel ei õpi ma üheski koolis, sest ei taha oma silmatera (tütar Jasmiin Dalii - toim.) hetkekski emmeta jätta. Võib-olla olen ma ise temast rohkem sõltuvuses kui tema minust. Aga võib-olla ka mitte. Igatahes, iga asi omal ajal. Praegu saan kogutud teadmistega ise kodus palju ära teha. Kui vähegi võimalik, siis eks ma mõnest seminarist ikka osa võtan. Kõigepealt tahaks kodus mõnda aega kujustamist treenida.
 
Kujustamist?
Kujustamine on vaimses töös väga oluline komponent. Kuna alati ei ole ju igast inimesest pilti võtta, tuleb osata talle kujustamise teel silma vaadata. Olen aru saanud, et läbi silmade saab inimesega kõige sügavama kontakti. Lapsed oskavad hästi kujustada, aga suuremaks kasvades unustavad nad üldjuhul selle oskuse. Lapsed oskavad ka muid õnnelikuks eluks vajalikke olulisi asju, mida inimesed mingitel rumalatel maistel põhjustel suureks saades ära unustada püüavad. Ise aru saamata, et nad sel viisil oma õnnest suure sammu kaugemale astuvad. Pange tähele, kui sügavalt ja hingestatult lapsed lihtsate asjade üle rõõmustavad ja neist vaimustuvad. Kes tahab tõeliselt õnnelikuks saada, peaks need oskused enda sügavustest jälle üles otsima ja neid kasutama hakkama.
 
Sa usud kaitseinglitesse. Kuidas oleks inimestel, kel neisse vähem usku, võimalik oma kaitsjaid enam tunnetada, nendega halva ennetamise nimel paremat kontakti luua?
Tuleks end maistest ihadest veidi puhtamaks pesta. Mida rohkem ja tugevamalt maised ihad sind maa peal juhivad, seda kindlam võid olla, et ühel päeval sa sohu satud... Halbadest mõtetest on muuseas end tegelikult päris lihtne puhastada, peab vaid soovi olema. Halvast energiast on samamoodi lihtne lahti saada. Peab vaid päriselt soovima. Igal inimesel on elu jooksul olnud hetki, kus ta tunneb, et on täiesti puhas ja hea. Tihtipeale juhtub see meiega siis, kui meid elu puhastustuli valusasti põletab. Tavaliselt läbi kellegi lähedase kaotuse igavikku. Aga kahjuks kipub see kiirelt ununema. Neid puhtaid emotsioone tuleks alles hoida, siis aitavad nad meil ka edaspidi puhtaks jääda. Puhastumise algus on raske, sest see näib meie vaenulikus maailmas võimatu ülesanne. Kui aga sellega juba mõnda aega tegelda, tekib sellest elustiil ja muudmoodi nagu ei tahagi.
 
Õpeta võhikut, kuidas end nendest maistest ihadest veidigi puhtamaks pesta? Võib-olla esimene ülesanne võiks olla arusaamine kuulsast lausest, et Jumala ees oleme kõik võrdsed. Ma usun, et siin on palju mõtisklusainet. Algul tundub, et see pole võimalik, aga on! Järgmine etapp on selle rakendamine igapäevaellu selleks, et seda päriselt tundma hakata. Tihti visatakse siit ja sealt mõttekilde, et küll see või teine on tühine inimene. Isegi igasugune loogika ütleb, et tühiseid inimesi ei saa olemas olla. Kõik inimesed maailmas on unikaalsed ja igal inimesel on maailmas väga tähtis missioon täita. Jah, mõne inimese missioon on tõepoolest kõrvalt vaadates ebameeldiv, aga me peame oma missioone täitma. See kuulub hinge arengu juurde. Keegi ju ei pahanda vastsündinud imiku peale, kui too ise poodi endale söögi järgi ei lähe, sest me teame, et ta ei oska veel end teisele küljelegi keerata. Samuti ei võrdle me kaheaastase ja kahekümneaastase matemaatilisi võimeid, sest teame, et see oleks rumal võrdlus. Vaata, kui palju peavad väiksed lapsed kukkuma ja suure pauguga oma pead ära lööma, et lõpuks käima õppida. Samamoodi pole mõtet pahandada inimesega, kel hingeline areng alles lapsekingades. Küll ta õpib! Nutab ja õpib, aga lõpuks õpib ära. Mida kiiremini me paremaks olemist õpime, seda kiiremini saame endale elus ka meeldivamaid ülesandeid. Kes õppida ei viitsi, peab elu lõpuni teistele kaikaid kodaraisse loopima. Usu mind, see on üsna kole elu. Oluline on siin teada, et õnnetuks ei saa need, keda kiusatakse, vaid need, kes kiusavad. Kiusatavad saavad lihtsalt õppetunni ja muutuvad tugevamaks ja targemaks. Ühel hetkel saab kiusaja aru, et tal pole võimu kedagi teist peale iseenda õnnetuks teha, ja muutub veelgi õnnetumaks.
 
Kuidas suhtled sina oma inglitega?
Seda on keeruline seletada, ja on asju, mida ei peagi seletama. Selge on see, et sel moel, pealiskaudselt - nagu inimesed omavahel tihti suhtlevad - inglitega suhelda ei saa.
 
Meenuta seika, kus jõudsid veendumuseni, et sulle on antud  rohkem võimeid tunnetada ebamaist ning elu, mida inimese silm enda ümber ei näe?
Mul pole olnud mingit traumat, mille läbi oleksin maailma äkitselt teistmoodi vaatama hakanud. Olen seda ikka kogu aeg ühtmoodi näinud. Lihtsalt mida aeg edasi, seda rohkem ma ju õpin ja seda rohkem oskan uusi asju kogeda. Alles hiljuti kogesin midagi väga eriskummalist seoses sellega, et üks väga lähedane ja väga kallis inimene traagilise õnnetuse tagajärjel koomasse sattus. Õnnetused tulevad meie juurde selleks, et me neist õpiks. Ühest õnnetusest võivad õppida väga paljud inimesed, aga hoopis erinevaid asju. Minu õppetund oli midagi sellist, mida ma poleks endale eales ette kujutada osanud. Üritan siiamaani aru saada, mis see tegelikult oli, mis juhtus. Küll aga tean, et hingelises arengus oli sel minu jaoks väga oluline tähtsus. Samm kõrgemale.
 
Mida sa kogesid? Seda on jube keeruline sõnadesse panna. Teadsin, et pean teda kuidagi aitama, aga ei teadnud, kuidas. Proovisin talle kosmilist energiat saata ja nii ma sattusingi vaimusilmas ta juurde ja nägin pealt, kuidas tema keha pealaest jalatallani üle vaadati ja ära õnnistati. See kestis kolm ja pool tundi. Kui see läbi sai, olin rahulik, sest teadsin, et nüüd on kõik korras ja ta jääb meie juurde. Kes need olid, kes teda õnnistasid, ma ei tea ja mis seos minul selle kõigega oli, ma ka ei tea - aga tean, et ühel päeval saan seda teada. 
 
Millist tagasisidet oled kogenud tänu huvile nõidusliku vastu - näiteks pärast seda, kui kirjeldasid saates «Tähelaev» seika, kus tundsid, et sulle kasvavad tiivad ja sa lendad oma toas ringi?
Suurem osa inimesi ei usu tavaliselt asju, mida nende endaga juhtunud pole. Kui ma poleks ise seda tundnud ja keegi tuttav oleks mulle sellist juttu aastaid tagasi rääkinud, siis ma pole kindel, et ma oleks seda uskunud. Seepärast on palju asju, millest pole mõtet rääkida, sest inimesed peavad neid käega mittekatsutavaid asju ise kogema. Aga on ka inimesi, kes said väga täpselt aru, millest ma rääkisin.
 
On sulle keegi öelnud, et sa oled selle sõna positiivses tähenduses omamoodi hull?
Jah, muidugi! Sellega on juba kõik harjunud, seega enam minu väljaütlemised tuttavate hulgas erilist poleemikat ei tekita.
 
Oled kirjeldanud, millist sisemist tarkust paistab su tütre silmist. Milliseid tema olulisemaid ootusi sa sealt juba enda jaoks välja loed?
Kui Jasmiin sündis, sai minust tervik. Siiani olin justkui poolik, aga ma ei teadnud, mis puudu on. Kui ta sündis, tundsin, kuidas kõik asetus oma kohale. Miks, ma ei tea, aga tema sünd on ilmselt väga palju olulisem, kui ma oskaks praegu isegi ette kujutada. Kuigi kõik lapsed on oma vanematele õpetajateks nii või teisiti, tunnen, et Jasmiin on mulle Õpetaja suure tähega!
 
Mõne kuu eest pidas Blacky kümnendat sünnipäeva ja Jasmiin Dalii sai aastaseks. Kuidas te elukaaslase Silver Ulvikuga ta sünnipäeva tähistasite, mida kinkisite?
Tegime talle suure sünnipäevapeo ja kinkisime suure roosa auto, millega ta saab mööda tuba ringi vurada.