85-aastane kuninganna ei taha meedia sõnul noortele jalgu jääda ning soovib, et nad saaksid paleed nii tähtsal ööl omapäi nautida.

Teadaolevalt toimub reede õhtul Londoni südalinnas asuvas Buckinghami palees pulmapidu, kuhu on Kate ja William kutsunud 300 lähemat sõpra ning tuttavat. Buckinghami paleesse on esimest korda ajaloos isegi üles seatud diskosaal.

Eksklusiivne pidu peetakse maha palee üheksateistkümnes erinevas ruumis, kus külalised naudivad kolmekäigulist õhtusööki ning millele järgneb tants ja pidu, mis kestab kuni varajaste hommikutundideni. Paleesse on üles seatud isegi ruum, mille seinad ei lase liialt valjul muusikal kogu palee peal kajada ning nii saavad külalised kes soovivad istuda vaikuses, olla omapäi teistes ruumides.

Prints Charles, Camilla ning Kate Middletoni vanemad Carole ja Michael Middleton lähevad peole Buckinghami paleesse. Prints Williami vanaema kuninganna Elizabeth sõidab koos prints Philipiga õhtuks Windsori lossi.

Kuninganna olla selle sammu üle ise väga rõõmus ning samuti ei pidavat ta muretsema noorte pärast oma kodupalees. Briti monarh ei usu, et keegi midagi purjus peaga tema palees ära lõhuks või niisama selle peale jalutama läheks.

Kui pidu Buckinghami palees lõpeb, lähevad prints William ja printsess Catherine ‘Belgia Sviit’ nimelisse tuppa, kus nad veedavad oma esimese ametliku öö. Belgia Sviit on muide üks Buckinghami palee 52 kuninglikust külalistetoast, kus asub ühtekokku 775 tuba.

Prints William ja Kate Middleton abielluvad reede hommikul kell 11 (Eesti aja järgi kell 13) Westminister Abbey katedraalis 1900 valitud külalise ees.