Loomulikult polnud Tina vaimustuses, kui värske abikaasa ta bordelli viis. Samas ei julgenud naine ka vastu rääkida ega kannapööret teha, sest teadis, et Ikel on kalduvus vägivallatsemisele.

Tina kartis. Teda sunniti teiste seksimist pealt vaatama. See kõik häiris Tinat nii väga, et ta surus halvad tunded endas alla ja kujutas ette, et on kuskil mujal, mõnes romantilisemas kohas.

Bluusimuusik Ike oli seksuaalselt ahistav kokaiinisõltlasest vägivaldne mees, kes survestas oma naist nii füüsiliselt kui ka vaimselt. Oma tahte pealesurumiseks ei kohkunud Ike millegi ees. Kasutusse võeti nii jalutuskepid kui ka tulikuum kohv. Ike ja Tina vägivalda täis suhtes on räägitud ennegi. Küll aga pole Tina enne paljastanud, mis juhtus sellel pulmaõhtul tegelikult.

Nüüd on Tina Turner 78-aastane ja otsustanud, et asjadest rääkida nii nagu need päriselt olid. Sel hetkel, kui Tina räägib, istub ta Šveitsis asuva mõisa hoovis. Ta tervis on halb, ta on üle elanud mitu südamerabandust, vähi ja neerukahjustuse ning seda kõike vaid viie aasta jooksul. Tina räägib avameelselt ka oma poja Craigi surmast, kes sooritas juulikuus enesetapu, olles 59-aastane. Selles osas süüdistab Tina Ike'i.

1960. aastate alguseks oli Tina vägivaldse Ike mõjuvõimu all. Selleks ajaks oli Tina juba saanud tunda Ike vägivalda ja muid pahesid. Mingil armastas Tina Iket sellegipoolest. Samas ta teadis, et abielu selle mehega oleks hukatuslik, kuid ta ei julgenud öelda ei. Nad sõitsid Californiast Mehhikosse Tijuanasse. See oli linn, mis oli kaotanud oma võlu ja väärikuse juba ammu.

Tijuana oli sel ajal koht, kus leidus odavaid bordelle ja madruseid. See oli ka paik, kus oli võimalik abielluda odavalt. Ike ei läinud Tijuanasse aga vaid sellepärast, et kopikas kodu poole hoida. Tal oli mõttes ka midagi muud.

Tina mäletab, et mõlgutas peas mõtteid sellest, et teistel pole aimugi, kui jõle mees võib Ike olla. Tina pähe kerkisid erinevad mõtted. Kas talle päriselt meeldib see? Kuidas on see võimalik, et ta viib mu peale abiellumist teiste inimeste seksi pealt vaatama?

Tina kirjeldab, et kogu seksistseen oli jõle. Mees oli kole ja naine oli välimuselt õõvastav. Seal polnud midagi romantilist. Kogu värk nägi välja lihtsalt rõve. Ta ei saanud aga enne lahkuda, kui Ike oli omadega valmis.

Abielu Ikega kestis 16 aastat. Paljud Tina lähedased ja sõbrad ütlesid talle, et ta oleks pidanud lõpetama selle suhte juba siis, kui see algas. Naine ei julgenud seda aga teha. Ta surus kõik ebameeldivad tunded endas alla. Tina lootis, et äkki läheb paremaks. Ei läinud.

Mis puutub pulmatseremooniasse, siis ka selles osas oli Ikel oma joon: kiire, odav, räpane. Paarike läks kahtlasesse urkasse, kus pidi toimuma “pulmatseremoonia”. Pisikeses ruumikeses istus laua taga vanamehenäss, kelle pilgu all kirjutati kähku mingitele paberitele alla ja oligi tehtud. “Tõenäoliselt polnud see isegi seaduslik, aga ma ei hakanud Ikega vaidlema, sest ei soovinud oma pulmapäeval endale sinist silma saada,” meenutab Tina.

“Ma polnud pulmadega väga palju kursis, kuid teadsin, et see peaks olema ilus päev, mil inimesed on õnnelikud, soovitakse teineteisele õnne, ollakse emotsionaalsed. Mul aga midagi sellist polnud,” räägib naine.

Ta mäletab, et järgmisel päeval läks ta tagasi Californiasse ja rääkis inimesele uhkeldades, kuidas ta oli eelmisel päeval Ikega abiellunud. Ta sisendas endale, et on õnnelik. Ja natuke aega oligi Tina õnnelik, sest mõte abiellumisest muutis ta õnnelikuks. Ike'il polnud sellel aga erilist väärtust.

Lõpuks jättis Tina Ike'i maha. Viimane piisk karikasse oli see, et ta määris kogemata mehe valge ülikonna šokolaadiga ära, mispeale sai ta peksa. Siis tundis Tina, et aitab küll. Ike on aga hilisemalt öelnud, et “kas see pole mitte naise viga, kui ta on koos mehega, kes laseb tal ennast peksta.”

Lahkuminek polnud aga kerge. Lahkudes oli Tinal vaid 36 senti ja käekott. Hiljem kolis ta ühte majja, kuid selle pihta tulistati ja maja ees olnud auto pandi põlema. Tina ja Ike lahutus sai lõplikult ühele poole 1978. aastal. Peale seda ehitas lauljanna üles oma soolokarjääri ja müüs 200 miljoni naela eest plaate.

Ike suri 2007. aastal 76-aastasena. Ta püüdis aastaid oma nime puhtaks pesta, sest tal oli naisepeksja maine küljes.

Juulikuus tegi Tina poeg Craig enesetapu relvaga, mis oli kunagi kuulunud Tina emale Zelmale. Tina sõnul kasvas Craig üksikuna üles. “Ma olin kogu aeg kontsertidel ära. Usun, et ta igatses mind väga,” meenutab Tina. Ta mäletab ka seda, et kui Craig oli vaid paariaastane ja tahtis Tina sülle istuda, siis kamandas Ike ta teise tuppa.

Mis puutub Craigi enesetappu, siis ei oska Tina öelda, miks Craig seda tegi. Mees oli ilmselgelt seda ette planeerinud, kuid tagamaad jäävad Turnerile selgusetuks. Poja surmaga tuleb Tina toime. Ta on sellega leppinud ja mäletab hetki, kui Craig teda külastas. “Ta oli küll paras marakratt, kuid ikkagi minu poeg,” ütles Tina.

2013. aastal abiellus Tina Turner muusik Erwin Bachiga. Nad olid enne seda juba 27 aastat koos olnud. Erwin on Tinast 16 aastat noorem ja andis talle ühe oma neeru, kui naine seda hädasti vajas. Tina ise ütleb, et on elus vaid tänu Erwinile. “Kutsume seda neeru beebiks, sest see neer on osake minust ja osake Erwinist,” lausus Tina.

Tina oli ka valmis surema, kuid tema abikaasa ütles seepeale “Ei-ei-ei” ja andis naisele oma neeru. Ta ütles, et ei soovi oma ellu kedagi teist peale Tina.

Allikas: dailymail.co.uk