Valitsuse esimesest sajast päevast kokkuvõtet tehes võttis rahandusminister Martin Helme kommenteerida ka oma isa, siseminister Mart Helme võimaliku tööluusi.

"Siin on olnud juttu sellest, et meie erakonna esimees on kuskile ära kadunud, et nii palju kui mina tean, on Mart alati puhanud augustis. Noh, ja ma tean juba päris kaua aega. Alati puhanud augustis," rääkis rahandusminister.

Aga miks just augustis? "Teised inimesed puhkavad juulis ja tema puhkab augustis, sest siis ei pidanud putukaid olema," lisas Martin Helme.

Varemalt oleme kirjutanud, et teadlased on kindlaks teinud, et 20 protsenti inimestest saavad sääskedelt rohkem hammustada kui ülejäänud. Eriti meelitavad sääski ligi higi, piimhape, kusihape, süsihappegaas ja oktenool. Sääskedele paistab meeldivat ka kõrgem kehatemperatuur. See on üks põhjus, miks sääsed kipuvad ründama neid, kes õues sporti või füüsilist tööd teevad.

Sääski meelitab kohale ka inimese poolt väljahingatava süsihappegaasi kogus. Mida suurem ja kogukam on inimene, seda rohkem energiat vajab ta verereinge tööshoidmiseks ning järelikult eritab ka rohkem keha ainevahetuse jääkprodukti - süsihappegaasi. Niisiis on suurekasvulised või kogukamad inimesed ning lapseootel naised sääskedele eriliseks maiuspalaks.

Ka õllejoojad mekivad sääskedele paremini.