Jackie kannatused

Tundub, et pärast JFKga abiellumist hakkasid Ameerika esileedi Jacqueline Kennedy Onassist jälitama tragöödiad. Aastal 1954 elas ta läbi nurisünnituse. Kaks aastat hiljem sündis enneaegne tütar Arabella, kes suri. Arabella puhkab oma ema kõrval, kes suri aastal 1994 vähki.

Vahepeal sünnitas Jackie tütar Caroline`i ja poeg Johni. Aastal 1963 tuli ilmale enneaegne poeg Patrick, kes samuti suri kaks päeva pärast sündi. JFK elas Patricku surma rängalt üle — mees puhkes lapse surivoodil nutma ning ei olnud nõus loobuma oma poja surnukehast. Jackie lohutas oma abikaasat, öeldes, et ainus, mida ta ei suudaks taluda, oleks JFK enda surm. Kõigest kolm kuud hiljem saigi Jackiest lesk.

Chappaquiddicki tragöödia

25. augustil 2009. ajuvähki Edward Kennedy, kes samuti unistas saada Ameerika presidendiks. 18. juulil aastal 1969 suri paraku aga tema võimalus saada presidendiks igavesti. Ted pidutses Chappaquiddicki saarel koos sõpradega ja lahkus peolt 28-aastase Mary Jo Kopechnega. Kahjuks sõitis Kennedy sillalt vette ja Mary Jo hukkus.

Kennedy andis õnnetusest ametivõimudele teada alles ühkesa tundi hiljem. Enne jõudis mees aga neiu surmast teavitada naise vanemaid. Ted väitis, et Mary Jo soovis minna koju ja ta pakkus talle küüti. Paraku jättis naine oma käekoti ja koduvõtmed peopaika, mis annab alust arvata, et peolt lahkuti romantiliste plaanidega.

Nädal hiljem tunnistas Ted Kennedy end süüdi sündmuspaigalt lahkumises ning sai kaks kuud tingimisi vangistust. Oma avalikus pöördumises ütles Kennedy, et ta polnud autot juhtides purjus ja intiimsed suhted Mary Jo'ga puudusid. Kennedy korraldas Mary Jo matused.

Tragöödiale järgnenud ajal seisis Tedi kõrval tema abikaasa Joan, kuid sellest ajast tekkisid abielus tugevad ebakõlad, mis viisid lahutuseni.

JFK ja RFK mõrvad

Maailma kõige enam šokeerinud surmad Kennedyte klannis on president JFK ja tema venna Robert F. Kennedy mõrvad, mille ümber on sadu vandenõuteooriaid.

JFK suri aastal 1963, kui ta oli abikaasa Jackiega külastamas Texast. 22. novembril kell 12. 30 tulistas USA 35ndat presidenti Lee Harvey Oswald. Jackie istus autos sel ajal abikaasa kõrval ning tema kostüümi katsid abikaasa ajud ja ohtralt verepritsmeid.

5. juunil 1968. aastal mõrvati USA senaator Robert F. Kennedy, kes samuti ihkas presidendiks saada. Ta oli juba võitnud California ja Lõuna-Dakota esmased valimised USA presidendivalimistel, kui teda tulistati korduvalt Ambassadori hotelli ees. Väidetavalt olid need kolm meest, kes jäädvustati sel hetkel fotodele, endised kõrged CIA ametnikud, kes töötasid Castro-vastases staabis Miamis.

Jackie Kennedy on nimetanud kahe venna surma kaasaegse Cameloti lõpuks. Tema soov oli, et Kennedyte aastad säraksid järelpõlvede mälus varakeskaegse müüdi valguses kuningas Arturist, kes oli kogunud Cameloti lossi oma laua ümber kõige paremad ja vapramad ning kes oli esimene kõige üllamate seas.

Lennuõnnetused

Märkimisväärselt palju Kennedy suguvõsa liikmeid on saanud surma just lennuõnnetustes. Rosemary ja Joseph Kennedy esimene poeg Joseph junior, kellest isa lootis teha Ameerika presidendi, hukkus teises maailmasõjas aastal 1944. Tütar Kathleen Kennedy Cavendish kukkus lennukiga alla neli aastat hiljem.

1964. aastal juhtus õnnetus väikelennukiga, kus hukkus kaks inimest. Lennul viibinud Ted Kennedy jäi küll imekombel ellu, kuid õnnetuse tulemusena painasid meest elu lõpuni seljavalud. Robert F. Kennedy poeg Joseph P. Kennedy sattus 1972. aastal sõitma lennukis, mille kaaperdasid palestiinlased. Mees jäi ellu.

JFK ja Jackie poeg John-John hukkus aastal 1999, kui juhtis väikelennukit. Pardal olid ka tema abikaasa Carolyn Bessette-Kennedy ja tolle õde Lauren Bessette.

On mõnevõrra irooniline, et kui Jackie Kennedy abiellus Kreeka laevamagnaadi Aristoteles Onassisega, hukkus viimase poeg Alexander lennuõnnetuses. Onassise tütar Christina leidis, et Jackie viis needuse ka nende perekonda.