Pikas kiidukõnes pensioni teise samba reformile meenutab Reinsalu Barack Obama sõnavõttu, milles ta Eestit külastades nentis, et Eesti rahva keskne paleus on vabadus. "Kõigil neil kordadel, mil rahva valitud esindajad on valinud meie elu otsustamisel vabaduse kasuks nii poliitilises kui majanduslikus plaanis, on need otsused end õigustanud. See annab meile õiguse ja kindluse, et ka tulevikku vaatavalt oleme julged väitma, et reform saab olema edukas ja sellel ei saa olema kaotajaid," teatas ta.

Reinsalu kirjeldas veel seda, kuidas erinevad töörühmad on 9 kuud panustanud ja pingutanud, et võtta arvesse ka erinevaid ekspertiise ning maandada juriidilisi ja sisulisi sotsiaalmajanduslikke riske. "Lähtekoht inimeste vabaduse kaitsmisel on mitte seada kahtluse alla inimeste otsuseid nende oma raha üle."

Peaminister Jüri Ratasele tegi Reinsalu kõnekas vabaajarõivastus palju nalja ning naeru pugistades nentis ta kolleegi sõbralikult tögades, et vabandab, et moega kaasas ei käi ja püüab seda edaspidi teha.

Kersti Kaljulaid kandis "sõna on vaba" pusa päeval, mil ametisse vannutati kõigest päev hiljem koduvägivallasüüdistuste tõttu tagasi astunud välismajandus- ja infotehnoloogiaminister Marti Kuusik.