Santa Barbara maakonna šerif avastas popstaari räige kollektsiooni 2003. aasta novembris, kui Jacksonit süüdistati laste seksuaalses kuritarvitamises. Talle kuulus erootilisi pilte ja videoid nii lastest kui ka täiskasvanutest, samuti leiti tema Neverlandi rantšost seksisõltuvuse raviks kirjutatud retseptiravimeid, kirjutab DailyMail.

Väidetavalt kasutas muusik erootilisi pilte enda kodu külastanud noorte poiste erutamiseks. Ühe uurija sõnul oli muusikul isegi "seksikaid" aluspesu kaadreid ka oma nõbudest, bändi 3T liikmetest. Veel õõvastavam on aga ühe allika väide, et Jackson kogus lisaks pornograafiale ka pilte loomade ohverdamisest ja laste piinamisest.

Jacksonile esitati laste pilastamise süüdistus aastal 2003, kuid kaks aastat hiljem mõisteti ta siiski õigeks. Ta maksis umbes 200 miljonit dollarit "vaikimisraha" vähemalt kahekümnele erinevale individuaalile. Kohtuasjaga seotud olnud advokaat Ron Zonen kinnitab: "Pole kahtlustki, et Michael oli laste seksuaalses kuritarvitamises süüdi."