Karune ärimees Kaberneemest, Euroopa keskkonnasäästlikku vaimsust tulvil Kristiina Ojulandi (44) kallim Raimo Kägu (56) kiitis oma hübriidajamiga Lexust ja – muidugi ka keskkonnateadlikku maailmanägemust. Kui Kägu sõnul sõidavad tema sõbrad lihtsalt Lexusega, siis tema erilise Lexusega!

«Kui teistel autodel mootor tossab valgusfoori taga, siis mul lülitub sisse elektrimootor,» kiitis Kägu pärast Vürst Albert II vastuvõttu oma sõidukit, kahe ja poole tonnist luksusautot (pildil). «See on nagu väike troll, ainult sarvi pole!»

Kaberneeme küla vahel saavat Raimo üldse ainult elektriga läbi!

«Ma ise kindlasti tervitan elektriautode tulekut Eestisse, kuid mersu fänn mina ei ole.» Kägu saaks ka Tallinnas ainult elektriga hakkama – Vabaduse väljaku all on elektriautodele tasuta akulaadimisvõimalus.

Peagi võib aga Kägu keskkonnasäästlikul autosõidul mõneks ajaks üldse joon all olla. Kohus leevendas küll tema karistust auto joobes juhtimise eest veebruari lõpus, kahandades juhtimisõiguse äravõtmise kaheksalt viiele kuule, kuid jättis jõusse politsei trahvi 1200 eurot.

Kuigi vürsti jäljed on siinmail juba jahtunud, oli Kägu vastuvõtust vaimustunud, kiitis kontserti ja veini: «Kui tavalisel Eesti rahva vastuvõtul pakutakse valge veini pähe mingit tapeediliimi, siis vürsti vastuvõtul oli veinivalik esmaklassiline.»