Raimo Kägu 46. sünnipäev TOPis alanud sünnipäevapidu muutus unustamatuks ja riskantseks seikluseks, mis lõppes tormise merereisiga ja hädapeatusega Aegna saarel.

Esmaspäeva õhtul tähistas peatselt töölt lahkuv Pirita Purjespordikeskuse direktor Raimo Kägu Pirital väikese sõpruskonnaga oma 46. sünnipäeva. Kui enamik külalisi oli lahkunud, tekkis neljal sõbral mõte sõita Raimo Kägu Pirita jahisadamas seisva jahiga Kaberneeme sadamasse, mille lähedal asub Kägu uus poissmehekodu.

"See oli ikka hull mõte," meenutab sünnipäevalaps. Juba sadamast välja sõites oli tal tekkinud kõhe tunne, sest laine oli ikka väga kõrge. Kaks tundi seikles jaht hirmsa lainetusega Tallinna lahel, siis võtsid mehed vastu hädaotsuse sõita Aegna saarele tormivarju.

#p2p#"On teada küll, et Tallinna lahel on väga halb lainetus, aga eks pidi ikka ära proovima," nendib Kägu paar päeva hiljem, kui jaht on tagasi Pirita sadamas. "Kolmetonnine jaht hüples nagu paberlaevuke, rool ei ulatunud kohati vette. Suured reisilaevad SeaCat ja Eckerö Line jäid seisma, kui meie lähedalt möödusid. Oli selline tunne, et kohe vistakse päästepaadid vette." Purjede ülestõmbamine oleks sel ööl tähendanud jahi hukku.

Kuna ka kogu järgmise päeva ehk teisipäeva oli jõus tormihoiatus, möödus neliku päev Aegna saarel abi oodates, seiklusrikast ööd meenutades ning eemalt Toomas #p3v#Sildmäe suvilat imetledes. Seda, mille eest meri mullakamaka minema uhtus.

Süüa ja juua oli piisavalt kaasa võetud, nii et nälga ei pidanud seiklejad kannatama. Ka mobiilside toimis. Päästeteenistus aitas mehed suurele maale tagasi teisipäeva pärastlõunal, jaht toodi Pirita sadamasse kolmapäeval.
"Hullud mis hullud," teeb Kägu sünnipäevasõidust kokkuvõtte.