Kuigi Eesti jalgpallikoondise kapten Raio Piiroja (32) säras aasta sportlaste valimise õhtul, kõrval abikaasa Marje, ei ole ta oma isikliku hooajaga rahul. Edu on tulnud läbi valu, üle kivide ja kändude. Lisaks Norra maksuameti teravale huvile on tal tulnud taluda ka lausa füüsilist valu ja sportlikku ebaõnne.

«Kaks lihaserebestust jalgpalliklubi Vitesse treeningutel ja põlvevigastus Eesti–Iirimaa esimesest mängust ei lase mul hooajast täit rõõmu tunda,» kurdab Piiroja. «Mängu ajal on adrenaliin üleval ja sa ei tunne vigastust, aga paari päeva pärast oled operatsioonilaual.»

Läinud hooajal müüdi Piiroja Norra klubist Fredrikstad FK Hollandi kõrgliiga klubisse Vites-se, kus ta on saanud kaasa teha vaid kaks mängu. Piiroja mängis Fredrikstadis seitse aastat ja lõi kaksteist väravat.

«Jalg on haige ja nii jookseb vaid põhipalk, mängupreemia on saamata,» ütleb Piiroja. Ta usub, et klubi on temas pettunud.

Praegu saab ta sörkida, kuid kiiresti joosta mitte. 31. detsembril tegi ta kerge treeningu, kui osales ühes orienteerumismängus Valgerannas.