Kohalikele elanikele ei meeldinud ka plaan hoida asutuses pidevalt kuni üheksat laipa, kirjutab BBC.

Texase ülikool tahtis asutust kasutada selleks, et uurida, kuidas inimkeha erinevates tingimustes laguneb.

Kohtuteadlased kasutavad „laibafarmidest” pärit infot selleks, et juurdlusele kaasa aitamise eesmärgil õppida tundma, kuidas inimkeha erinevates kontrollitud olukordades laguneb.

Kaks sellist farmi USA’s juba tegutsevad, üks rajati Tennessee ülikooli juurde 1971. aastal ja teine 2006. aastal Põhja-Carolina’sse.

Texase teadlased kavatsesid hakata kasutama Texase San Marcose munitsipaallennujaama lähedal asuvat paika sel aastal hiljem. „Farmis” oleks hoitud kuni üheksat surnukeha, osa neist maetud maa alla, osa madalatesse haudadesse ja osa oleks jäetud ka maa peale. Enamik kasutatavaid surnukehasid on saadud meditsiinilisteks uuringuteks eelneva nõusolekuga.

Plaan läks nurja raisakotkaste tõttu, kes tiirutavad taevas ja toituvad surnud loomadest ja muudest maa peal lebavatest raibetest.

Farmi oleks ümbritsenud okastraataed, raisakotka-kindlad puurid surnukehade kaitsmiseks ja 21,3 meetrine murupuhver, mis pidanuks absorbeerima endasse ära voolava vihmavee .

Lennujaama töötajate ja kohalike elanike jaoks tundusid riskid pilootidele ja üldisele tervishoiule siiski liialt suured ja nad sundisid ametnikke plaanidest loobuma.