Teadlaste sõnul võivad suured suhkru- ja rasvakogused toidus olla niisama sõltuvusttekitavad kui nikotiin sigarettides ja uimastid. See toetab sadade tuhandete lihavate inimeste väidet, et nemad ei ole liigsöömises süüdi.

40 aastat tagasi naeruvääristasid juristid mõtet, et suitsetajad võiksid kaevata sigaretitootjad sõltuvuse tekitamise pärast kohtusse, nüüdseks aga on tubakafirmad välja maksnud miljoneid dollareid kompensatsioone.

Ühendriikides on Caesar Barber juba esitanud hagi McDonald’si, Wendy’se, KFC ja Burger Kingi vastu, süüdistades nende toitu oma kahes infarktis. Kui ühel hagejal nõustub kohtus õigus saada, on oodata paljusid kohtuasju, kirjutas The Sun.

Teadlased uurisid rottide ajus toimuvaid biokeemilisi muutusi, toites neid erinevate toiduainetega. Kui suure suhkrusisaldusega dieedil olnud rottidelt võeti ära toit, siis näitasid nad üles samu sümptomeid kui narkomaanid, kellele ei anta uimastit.

Uurija Matthew Will ütles, et uuring näitas, et kõrge rasvasisaldusega dieet muudab biokeemiat samuti kui morfiin.

Sussexi ülikooli teadlaste sõnul sunnivad teatud kemikaalid inimesi liiga palju sööma. Uuring näitas, et ülesöömist põhjustab opioidi nimeline kemikaal, mis vähendab täiskõhutunnet.

Opioidoide blokeerimisel tahtsid lihavad inimesed süüa kolmandiku võrra vähem.

USA Rockefelleri ülikoolis läbi viidud uuring näitas ka, et regulaarselt rasvast toitu söövate inimeste hormonaalsüsteem muutub nii, et nad tahavadki rohkem rasva.

Maailmas on üle 300 miljoni inimese, keda võib lugeda haiglaselt lihavaks.