Saatest «Tõehetk» tuntuks saanud VEIGO KAARET sarjab eksabikaasa Lilitit hooletuks emaks ning valelikuks ja ahneks naiseks. Lilit püüdvat talle pisitütre abil haiget teha.

Kaaretite peredraama jätkub! «Tõehetke» halastamatust pesumasinast välja kistud Liliti (21) ja Veigo (29) must pesu lehvib süüdistustetuules, nii et muda lendab. Möödunud nädala Kroonikas kurtis Lilit, kui õnnetu oli ta abielu. Täna avab oma kaardid Veigo, et paljastada kooselu kõige varjatumad saladused.
 
Pärast abielulahutust jäi lapsehooldusõigus teile mõlemale. Miks on tütar Angely endiselt tüliõun?
Mind ajab marru, kuidas Lilit räägib, et laps jääb isa juurde vaid mõneks ajaks elama. Ei ole nii, et kui Lilit paremale elujärjele saab, siis ta lihtsalt marsib sisse ja võtab mult lapse ära. Kui nii juhtubki, siis tuleb hakata kohtuteed käima. Olen igaks juhuks juba kolme advokaadiga rääkinud. Kahjuks on Eesti riigis olukord selline, et enamjaolt võidavad emad, ükskõik kes nad ka poleks. Laps võetakse alles siis ära, kui midagi juhtub, nälgib paar nädalat või valatakse talle kuuma rasva kaela, mida iganes... Ma ei ütle, et Lilit lapsest ei huvitu, kuid paljud faktid räägivad enda eest. Tütrel on turvalisem minuga olla.
 #end#
Kas Lilit on lapsele kuidagi ohtlik?
Jah, on küll. Lilit ei taha ega oska lapsega tegelda. Tema arvates kasvavad lapsed ise. Mina vabakasvatust ei poolda. Kui mu eks räägib, et laps on kasvatamatu ja kipub lööma, siis tegelikkuses lööb Angely ainult Lilitit.
 
Kas laps on Liliti hooletuse tõttu ohtlikesse olukordadesse sattunud?
Meenutan üht seika suvest, kui ühe mu sõbra juures toimus grillipidu. Grill oli kaugemal ja keegi ei viitsinud liha küpsetada. Võtsin asja enda peale ja palusin Lilitil lapse järele vaadata. Aga nii kui päike särab, peesitab Lilit kinnisilmi,
nina taeva poole. Lühikese ajaga oli laps jõudnud kassi järel tippida sada meetrit üle põllu metsa poole. See oli šokk! Kui ma tüdruku kätte sain, hakkas päevitamisega tegelev emme temaga riidlema, et miks too nii kaugele läks.
Panin Angely enda kõrvale istuma. Seejärel hakkas laps mängima, võttis mulda lillepeenrast ja pani seda kivi peale. Lilit andis Angelyle laksu vastu näppe ja kukkus sõimama - mida sa, plika, oma arust teed, lõhud lillepeenart! Polnud sel peenral midagi häda ja tita jaoks on mullaga mängimine sama mis liivaga. Ma ei mäleta üldse, et Lilit oleks kunagi oma tütrega viitsinud liivakooke meisterdada...
Veel hullem seik juhtus Pärnu rannas, kus mittesuitsetajate klubiga heategevusüritust korraldasime. Lilitile oli päevitamine tähtsam kui laps. See oli kohutav, kui avastasin oma poolteiseaastase tütre järelevalveta merelainetes hullamas. Jumal tänatud, et peale sattusin!
 
Kuidas Lilit lapsega hakkama sai, kui sa tööl olid?
Ütlen ausalt, et Liliti sõbrannad on last rohkem hooldanud ja toitnud kui Lilit ise.
Lapsehoidja lükkas käru, teises käest toidukott, ja Lilit kõndis kõrval, kips-kõps-kips! Sellist pilti kirjeldati mulle linna päält. Kui ma ükskõik millal koju jõudsin, vahtis mulle vastu kaks perset. Lilit istus sõbrannaga msn´is või vahtis pilte, taustaks üürgas MTV muusikakanal ja laps kas mängis omaette või magas räpasena põrandal. Kogu ta aur kulus msn´ile, juustehooldusele, solaariumis päevitamisele, šoppamisele või küünetehniku juures käimisele.
 
Kes teil majapidamise eest hoolitses?
Kohati nägi kodu välja nagu seapesa. Me abielu jooksul ei pesnud ega triikinud ta kordagi pesu, seda tegi minu ema. Nõud olid alatihti mustad, voodi all lendlesid
tolmurullid. Liliti arust ei pidanudki voodi alt koristama, kuna seal ei käida! Ei mäleta sedagi, et oleks ta kas või ühe võileiva mulle hommikul enne tööleminekut vabatahtlikult teinud.
 
Liliti sõnul sai ta alles sel suvel tõelist vabadust kogeda. Kas sa piirasid teda abielu ajal kuidagi, et ta kodu ja pere suhtes sellist trotsi väljendas?
Me abielu jõudis kesta pool aastat, enne kui karikas täis sai. Selle jooksul ei möödunud Lilitil ühtki nädalalt ilma pidutsemata. Angely sünnist oli möödas vaid nädal, kui Lilit tõmbas selga miniseeliku ja kepsutas Imavere kõrtsi peole. Mis puudutab läinud suve, siis jaanipäeval oli ta järjest neli ööd kadunud. Koju tulles võttis uue paari aluspükse, pistis tasku ja läks oma teed.
 
Miks Lilit räägib, et sa ei tahtnud last ja olid abordi poolt?
Ma ei tea, miks ta nii räägib. Tean täpselt, millisel ööl me lapse eostasime. Olime siis teadlikult kaitsevahenditeta vahekorras. Ütlesin talle kohe, et kui peaksid rasedaks jääma, siis tea, et mina seda last tahan ja sind tänavale ei jäta.
Rasedusest teatas ta mulle telefoni teel, isegi mitte ei oodanud mind koju. Olin sel hetkel Võrus pulmaisa. Uudist kuuldes vajus mu maailm kokku. Mõistsin, et mu tulevikuplaanid jäävad ära, hakkasin koheselt me pere nimel elama. Olin valmis isaks saama.
 
Lilit ütles, et sa olid abielus hoopis oma tööga. Võib-olla tundis ta su tähelepanust puudust?
Tahaksin Lilitilt küsida, mis oli tema teene perekonna hüvanguks. Mida ta tegi selleks, et mees teda armastaks? Kui mina teenin perele leiba, peab naine suutma hoida last ja kodu. Nüüd, kus olen üksi, pole midagi muutunud, suudan samamoodi vajaliku aja perele pühendada. Juhtub harva, kui Angelyt hoiab mu ema. Tegelen kogu aeg lapsega, käime kaks korda nädalas ujumas, õhtuti mängime nukkudega, loeme raamatut, ka tähed on mu kahe ja poole aastane tütar suutnud peaaegu selgeks õppida. Ta ei tunne millestki puudust. Lilit ei suutnud isegi koduprouana neid asju teha. Tema jaoks oli tähtis ilu. Mina naudin loodust ja rahu, tema võõraste meestega pidutsemist!
 
Kuidas Lilit sulle teise mehega vahele jäi?
Ükskord kui öösel töölt koju tulin, tuigerdas mulle vastu pidune lapsehoidja, kes pobises, et Lilit läinud kaubamaja juurde sõbrannaga juttu rääkima. Ootasin kaks tundi, naist ei kusagil. Läksin siis teda otsima. Vaatan, maja ees seisab Audi ja minu naine paneb tagaistmel võõra mehega tatti. Tahtsin teda sealt autost välja tirida ja ütlesin: kohe koju! Ega ta ei tahtnud koju tulla. Lõpuks ikka tuli ja püüdis seletada, et kallistas sõpra. Lilit on üldse üks suur valetaja!
 
Milliste kummaliste valedega on Lilit veel päevavalgele tulnud?
Ta ütles, et läheb lapsega veekeskusesse, aga mul ei lubanud kaasa tulla. Tegelikult pani ta lapse sõbranna juurde hoiule ja läks ujuma hoopiski mingite meestega. Pärast rääkis lapsele - oi kus olid mullivannid, mull-mull-mull... Pisike siis rääkis sama ka mulle.
Teinekord sillerdas tal sõrmes teemantidega kuldsõrmus. Küsisin, kust said. Ta vastas, et maja eest muru seest leidis. Tean, et tegelikult sai ta selle ma «bossilt». Hiljem sattusin vannitoas peale ühele hinnalisele kellale, mille ta väidetavalt saja krooni eest ostis. Ja mida aeg edasi, seda rohkem hakkas tal neid sponsorite ostetud uusi asju tekkima.
 
Kas sa ei andnud naisele piisavalt raha, et ta lasi teistel endale kulda osta?
Mu pin-kalkulaator oli kogu aeg Liliti käes ja raha kandis ta omale üle päeva. Kõik ketid, sõrmused, riided ja muu pudi-padi on plika saanud. Lapsele pole Lilit kunagi riideid ostnud. Kogu minult saadud raha on ta investeerinud oma ilusse, et teistele meestele meeldida.
 
Millal sul karikas täis sai ja kes kellelt lahutust küsis?
Tähistasime Angely teist sünnipäeva. Õhtul vannitasin last, hiljem pesema hakates oli 200 liitrit kuuma vett otsas! Ei tea, kas Lilit jättis kraani jooksma, aga viie taldriku pesuks oli kulunud terve boileritäis sooja vett. Vot siis läksin marru ja ütlesin, et tahan lahutust. Lahutuse kuupäevaks oli 12. august. Lilit kohale ei ilmunud. Ta pidavat sel päeval Norras olema, aga ei olnud. Koos me ei elanud juba mitu kuud. Lahutus lükkus seetõttu nädala võrra edasi.
 
Kui palju Lilit lahutusega teenis?
Andsin ära ühe oma firmadest, mille osalus 50% ulatuses mulle kuulus. Koos pangalaenu, võlgade ja vara koefitsientidega läbi korrutades sai ta lisaks veel päris kopsaka summa raha. Kuna elatusrahasid ta ei maksa, siis kujunes see õnneks mõistlikuks! Kui arvestada Liliti panust oma varandusse, oli see «teenimine» märkimisväärne!
 
Miks Lilit sinult lapse ära võtta ähvardab?
Angely on ainuke viis mulle haiget teha. Liliti isa ütles tütrele: «Veigo võttis sinu südame, sina võta tema varandus.» Kui firma jagamiseks läks, ütles äi: «Sina, Veigo, oledki meil äriprojekt!»