Ukareda rääkis Kroonikale, et 90ndad olid tõesti kohutav periood ta elus. "Peamine oli joomine ja muude asjade kuritarvitamine, mis kujunes justkui normiks. Läksin ka seadusega pahuksisse. Tol ajal muidugi seadusi peaaegu polnudki."

Ukareda selgitas, et halle alasid oli palju, mistõttu tekkis võimalus mustalt teenida. Sahkerdades pikad viisad saanud noored hakkasid Soomega äri ajama. "Nii saigi Soomest toodud igasuguseid asju, näiteks vanu autosid. Meie viisime samal ajal omakorda vanu Vene autosid sinna. Paras sahkerdamine käis. Vene ajal öeldi selle kohta spekuleerimine – see ei olnud ju ametlik äri."

Soomega nad siiski ei piirdunud ja läksid ka Venemaalt kaupa tooma. "Kasutasime ära Venemaa hüperinflatsiooni – rubla kurss võis seal muutuda tundidega ja olla õhtuks kaks korda väiksem kui hommikul. Kogu selle sahkerdamise käigus läksime seadusega pahuksisse."

Sahkerdamisega läks olukord nii käest ära, et Ukareda oli sunnitud end Eestis kiivalt varjama. Juba siis teadsid tema asukohast vaid ema ja tädi, kuid ometi polnud ümbrus piisavalt turvaline ja ta põgenes Inglismaale. "Avastasin end olukorrast, kus ühelt poolt tundis minu vastu huvi politsei ja teiselt poolt tahtsid kantpead mind väga kätte saada."

Mõnda aega eemal olemine aitas ning kui Ukareda Eestisse naases olid arved juba klaaritud ning teda enam taga ei otsitud. "Politsei tahtis minuga küll veel rääkida, aga see oli juba puhas formaalsus."