“Tahan jagada sinuga elu suursündmust ehk mul on nüüd poeg! Koerapoeg, kes on Soomes sündinud Kuuba päritolu havanna bichon tõugu ja temast sai pühapäeval meie perekonna kuues liige. Tema nimeks sai pika arutelu tulemusel Archie ja tal on täna juba kahe kuu sünnipäev!” teatab Märks, viidates ilmselgele asjaolule, et tema “poeg” on prints Harry ja hertsoginna Meghani poja nimekaim.

Kroonikale antud kommentaaris nendib Märks, et koera teema on olnud üleval kogu laste kasvatamise aja: “Püüdsime varem hamstritega lemmiklooma soove pehmendada. Suurem klikk käis mõned aastad tagasi jaanipäeval, kui naabri koera sülle võtsin. See teema hõõgus ja kui mu täditütar Soomes oma koera näitas, siis oligi niiöelda pusle koos. Seda tõugu koera pole Eestist saada, aga ta on täpselt see, mida me oleme ka varasemalt ette kujutanud. Meile sobis selle tõu iseloomu kirjeldus, aga kuidas tegelikkus välja kujuneb, saame siis ajapikku teada.”

Märks lisab veel juurde, et Archie asemel oli tema välja pakutud nimevariandiks hoopis Tups (koer Dagmar Normeti raamatust “Une-Mati, Päris-Mati ja Tups“ — toim.) “Aga sain tütarde käest teada, et see tähendab slängis mokatubakat. Vot siis tundsin ennast vanana,” muigab ta.

Abikaasa Eveliniga kasvatab Rauno kolme kaunist tütart — 17-aastast Mia Mariid, 15-aastast Lii Heleeni ja 9-aastast Keira Isabeli.