Rauno Märks tõi päevavalgele probleemi, millega kõik varsti peavad silmitsi seisma. Või vähemalt siis, kui asjad hullemaks lähevad.

"Mul sõber on üks veoautoga kaubavedajatest, kelledel on ülesanne varustada riiki erinevate kaupadega (seekord vedas metalli, aga teinekord ka wc paber jm). Täna jõudis ta laadungiga Baierimaalt Eestisse. Saksamaal istus kabiinis, kui furgooni täis laaditi. Eesti piiril peatas teda politsei, kes suunas ta kaheks nädalaks koju karantiini. Üks kaubavedaja on nüüd rivist väljas! Kui nii tehakse kõigiga, kes sealt saabuvad, siis ...," jättis Märks mõtte poolikuks.

Eesti valitsus on öelnud, et sulgeb kõik piirid, lastes mööndustega koju ka välismaal olevad eestlased. Kas eriolukorras saadetakse kõik eestlased kaheks nädalaks karantiini või saavad nad kiiremini koju, seda saame näha järgmiste nädalate jookusl.

Sisemnisteeriumi kohaselt on poed öelnud, et kaubad otsa ei saa, tarneahelad toimivad ja kaupadega varustamine jätkub. Samas on alati mõistlik hoida kodus 7 päeva toiduvaru sõltumata kriisiolukorrast.

Üldised soovitused:
• Hoia kodus toitu, mida su pere sööb.
• Arvesta toidu koju varumisel kõigi pereliikmete erivajadustega (nt lapsetoit, lemmikloomatoit).
• Võimalusel hoidu koju varumast toitu, mis tekitavad janu.
• Võimalusel hoida kodus ka toitu, mida pole vaja jahedas säilitada ning mille valmistamiseks pole vaja vett keeta (konservid, küpsised jms).