Mõelge enne kaks korda järele, kui otsustate näitlejaameti kasuks! Kui Mait Malmsten langes filmi «Kertu» võtetel jäära rünnaku ohvriks, ja liipas seejärel päevi jalga, siis Rednar Annus (43) jäi just esilinastunud koguperepõneviku «Väikelinna detektiivid ja Valge Daami saladus» võttel ilma poolest hambast, kui mõõgatera korraks suhu käis... Stseeni lõpuks on sõjasulased oma mõõgad põlvitava Rednar Annuse tegelaskuju, munga poole suunanud.

„Proovisime stseeni neli-viis korda läbi, oli teada, kes ja kuhu liigub, aga mingil hetkel rolli sisse elades Rednar lihtsalt keeras pead korraks valesti, nii, et mõõk käis hammaste vahelt läbi,“ meenutab režissöör René Vilbre. „Alguses ei saanud sellest arugi, Rednar mängis duubli vapralt lõpuni, ja alles siis ütles, et nüüd on vist jama... Ta ikka oigas korralikult. See oli päris õudne ehmatus kõigile, kui filmisime seda keset ööd kirikus.“
Muidugi polnud see Rednari sõnul kaugeltki meeldiv tunne, kui üks teraslatt, kahekäemõõk suust läbi käib... «Kolmandal või neljandal duublil – režissöörid kipuvad minema alati nõudlikuks, kui näitleja vahest kõige kergem ei ole – väsib sõjasulasel käsi, ka näitleja väsib, ja tähelepanu hajub,» seletab Rednar. «Siis oligi ühel hetkel mõõk – kolksti! – vastu hambaid, nii et killud taga ja suu luupudi täis.»
Hammas lapiti saja euro eest juba hommikul – produktsiooni kulude ja kirjadega, sest tegemist oli ju tööõnnetusega. «Selles mõttes lõppes kõik õnnelikult,» nendib Vilbre, kes valis filmi ka just selle duubli, kus Annus pihta saab. Näha seda aga ei ole, tegemist on üldplaaniga.
Aga muidugi on näitlejaametil ka helgemaid külgi. Hiljuti andis Leonardo DiCaprio teada, et Martin Scorsese uues filmis «Wall Streeti hunt» ei kasutatud vürtsikates mehe ja naise stseenides kehadublanti – Leo lõi need kõik ikka ise!