"Kui mina näen siin juba vaeva ja mõtlen, et kuidas ma annan oma ema ära hooldekodusse, siis lapse äraandmine on ju hoopis valusam ja keerulisem teema," arutleb Reet Linna Naistelehes.

66aastasel teleajakirjanikul, kes hooldab oma peagi 90aastaseks saavat ema, jätkub jaksu aidata ka võõraid - intellektipuudega lapsi, et neil oleks ka täiskasvanuna kuhugi minna ja kuskil elada.

Reedale sai puuetega inimeste teema südameasjaks enam kui kümme aastat tagasi, mil ta tutvus ühe ratastoolitüdrukuga. "Olin Haapsalus ja sain Tivoli tuuril täiesti juhuslikult tuttavaks Merlega. Ta oli ääretult sümpaatne ja kena noor naisterahvas, kellel oli ilus lauluhääl, omad unistused ja ta juhtus olema täpselt sama vana kui minu tütar," räägib Linna.

17. aprillil esinebki Reet koos teiste toredate inimestega Tartus Peetri kirikus, kellega koos Maarja Päikesekodu heaks kontsert korraldatakse. "Praeguse seisuga astuvad üles Uku Suviste, Marju Länik, Kait Tamra, Karl Madis, Gerli Padar, Alen Veziko, Andre Hein, Ando Kiviberg, Astrid Böning-Nõlvak ja Ülenurme muusikakooli õpilased."