Ärinaine ja Riigikogu liige Reet Roos (39) pakib kohvrid, et pageda 21. detsembriks ennustatud maailmalõpuhirmus Siberisse pakku. Nimelt väidavad sealsed vissarionlased, metsiku looduse keskel elutsev ususekt, et just nende maaliline külake on ainus paik, mis pärast nimetatud kuupäeva maamunale alles jääb!

Taiga lopsakasse ilusse on end mõneks ajaks elama sättinud ka telemaadam Tuuli Roosma perega – just nende juurde Reet Roos külla põrutabki. Roosma pere on end sisse seadnud Eestist 3000 kilomeetri kaugusel Siberi külas, kus elatakse ja võetakse samas ka filmilinti vissarionlaste ususekti igapäevatoimetused – sealt jõudis meieni ka sari «Meie aasta Siberis».
Tegelikult ei oska Reet maailmalõpu saabumise või mittesaabumise ees veel hirmu tunda: «Lähen vaatan lähemalt, mis emotsioonid siis tekivad. Praegu pole veel mingeid tundeid.»
Et Reeda ärakäimine jääb õndsasse jõuluaega, on kohvris oma koha leidnud ka kingitused Tuulile, tema režissöörist kaasale Arbole ja nende kaksikpoegadele Andresele ja Kristjanile. «Mida täpsemalt viin, ei saa enne ju ära öelda. Nii palju ehk võin öelda, et kaksikutele ütles Tuuli, et Siberis nätsu pole. Nüüd saime lastelt jõulusoovi ning viime veidi nätsu järele.»