Ärimees Guido Sammelselja (53) ja Sthenos Grupi ärivaidlus oleks äärepealt nõudnud äri- ja riigitegelane Rein Koovi (50) elu. Koovi tabas hommikul kodus laiaulatuslik infarkt, kui ta valmistus suunduma läbirääkimistele Sammelseljaga.

«Viis minutit lahutas Reinu surmast,» kinnitab Reinu äripartner Raivo Vare (50). «Õnneks ei jõudnud ta koduuksest väljuda ja abi saabus õigeaegselt.»
Terviserike tõusis isegi kohtus jutuks. Sammelselja vandeadvokaat Villu Otsmann ütles seal, et jutt kisub liiga emotsionaalseks ja et Guido Sammelselg ei ole nii mõjuvõimas mees, et tekitada kellelegi südameriket.
«Kohtuasi on väga selge oma olemuselt. Guido Sammelselg ei täida võlausaldajate ees oma kohustusi,» kinnitas kiretult vandeadvokaat Jaanus Mody, kes esindab Skype`i müügiga rikastunud noorte ärimeeste firmat Ambient Sound Investments, kes on esitanud 7,8 miljoni kroonise nõude Sammelselja vastu.
Selgus Sammelselja vastu suunatud nõuete osas saabub mai alguses, kui on oodata kohtumäärust, kus on kirjas ka ajutise pankrotihalduri nimi.
Raivo Vare ja Rein Koovi koostöö juured ulatuvad 90ndate aastate algusesse, kui Koov töötas tollase valitsusjuhi Edgar Savisaare sekretariaadi juhi ja valitsusjuhi abina, Raivo Vare aga riigiministrina.
Pärast riigiteenistusest lahkumist 1992. aastal asusid Vare ja Koov koos tööle Tartu Kommertspangas ja seejärel Sammelselja alluvuses Tallinna Pangas. Vare sai direktoriks, Koov filiaalide divisjoni direktoriks. Enda tervisega seonduvat ei pidanud Koov sobivaks kommenteerida.