Olen seda kooki teinud sageli suvel ja lisanud kaunistuseks ohtralt maasikaid või vaarikaid. Vahel olen koogi lõiganud kuubikuteks ja teinud hoopis suupisted, kus iga tükikese peal on maasikas - sellistena meeldib see iseäranis veel lastele. Aga talvel panin lauale valikuks hoopis kirsimoosi ja ingveri-apelsini želeed. Enne, kui koogi aga lauale paned, vajab see korralikku jahutamist. Ma ise teen selle tavaliselt õhtul valmis ja panen lauale alles järgmisel hommikul.

Mida sa vajad?

Koogi põhi:

200 gr Marks & Spenceri ingveriküpsiseid või Digestive küpsiseid
60 gr võid

Koogi sisu:

250 gr valget šokolaadi
400 gr maitsestamata toorjuustu
250 gr hapukoort
3 muna
2 tl vanillisuhkrit.

Kuidas valmistada?

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga ühtlaseks, seejärel suru küpsisesegu küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja. Nüüd on aeg täidis teha - sulata kuumaveevannis šokolaad. Pehmenda suures kausis toorjuust, kuhu lisa hapukoor, vahustatud munad ja vanillsuhkur. Algne retsept soovitab 400 gr valget šokolaadi, kuid minu arvates jääb kook liiga magus, niisiis mina sulatan 200-250 gr valget šokolaaid. Kalla eelnevale massile juurde sulatatud šokolaad, sega läbi ning vala põhjale. Küpseta ahjus 160°C juures tund aega. Jahuta kook korralikult maha ja eemalda vormist. Hoia kooki enne serveerimist külmikus. Kaunistamiseks on valik lai - talvel sobib koogile kirsimoos. Mina söön seda hoopis Marks & Spenceri apelsini-ingveri marmelaadiga.

Rohkem põnevaid retsepte, lahedaid auhinnamänge ja hulgaliselt ilunõuandeid leiad Stellariumist!