RETSEPT: Juku-Kalle Raid jagab hobuseprae valmistamise juhendit
Pärast seda, kui kõikjal levib kaupluse- ja kiirtoidukettide möödalaskmiste tõttu hobuselihapaanika, muheleb riigikogulane Juku-Kalle Raid mõnusalt ja pakub välja hoopis hea retsepti, kuidas end toidufoobiast terveks ravida.
"Kogu Euromeedia vingub, et me võime süüa kogemata ja enese teadmata ja jumal teab mis asjaoludel veel hobust, ehkki tellisime lehma. Jätke hala. Kui keegi hobust saab, söögu aga kohe ära. Väga maitsev on!" kirjutab Raid oma Facebooki kontol ja jagab toeka roa retsepti.
"Tehke näiteks nii: hobuselihaviilud praed pannil oliiviõli sees pruuniks. Hobene ajab rasva välja, võtad hobeseviilud ära ja rasva jätad näiteks kartulite praadimiseks alles. Loputad hobuseliha ära, paned pannile tagasi," seisab juhendis. Tõsi, see toit vajab aega ja kannatust.
"Nüüd teed kastme: sega kausis kokku mahedat sinepit, fariinsuhkurt (või vedelat mett), oliiviõli, suur hakitud sibul, soola-pipart, tomatipastat ning tiba Worchesteri kastet. Lisa ka veidike kanapuljongit ja hauta hobest antud segus madalal temperatuuril tunnikese jagu. Siis lisa veel veidike vahukoort, kuumuta korraks ja valma. Jube hea hobune on!" jätkab ta ning lisab lõpetuseks söömisjuhendi: "Söö ja mõtle, et eurooplased oma hobusenutuga on lollid!"