RETSEPT: Rõõmusta end Evelin Võigemasti keeksiga
Ajakirjas Anne & Stiil on üks tore rubriik, kus sõbrannad teevad koos süüa ja jagavad lugejatele retsepte. Eelmises numbris lugesin näitleja Evelin Võigemasti rummi-banaanikeeksist ja neelud tulid peale. Olen seda nüüd kaks korda teinud ning jagan sinuga oma muljeid, kirjutab Publiku toimetaja ja elustiiliblogija Stella K. Wadowsky oma blogis Stellarium.
Mida sul vaja läheb?
. 175 g nisujahu
. 2 tl küpsetuspulbrit
. 0.5 tlsöögisoodat
. 0,5 tl soola
. 100 g sulatatud võid
. 125 g suhkrut
2 suurt muna
2 keskmist banaani
60 g haikutud kreeka pähkleid või 40 gr mandleid
1 tl vanillisuhkrut
sorts piima
päris mitu sortsu rummi
100 g hakitud tumedat šokolaadi või 100 g valget šokolaaid
Kuidas teha?
Sega keskmise suurusega kausis jahu, küpsetuspulber,sooda ja sool. Suures kausis sega sulavõi ja suhkur.Lisa või-suhkrusegule vahustatud munad, seejärel püreestatud banaanid. Lisa puulusikaga segades mandlid, Lisa jaokaupa kuivainesegu, iga kord hoolega segades.
Nüüd on piima- ja rummisortsude kord. Rummi pane maitse järgi, et see võtaks magusust vähemaks. Mina panin neli korgi täit. Viimasena lisa šokolaaditükid.
Sega tainas veelkord läbi, kalla 21 korda 11cm suurusessevõiga määritud keeksivormi ja küpseta 170kraadise ahju keskosas 50-60 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk jääb kuivaks. Lase vormis jahtuda ja seejärel lõika paksudeks viiludeks.
Rohkem põnevaid retsepte, lahedaid auhinnamänge ja hulgaliselt ilunõuandeid leiad Stellariumist!