Esimesel korral tegin rummi-banaanikeeksi nii nagu retseptis ette nähtud tumeda šokolaadi ja kreeka pähklitega. Tütar oli mulle köögis abiks ja kui kook valmis sai, teatas pärast teist ampsu: "See kook on väga hea, kuid ..." Jaa. Ma tean seda delikaatset lauset. Niisiis täna tegin kooki valge šokolaadi ja mandlitega ning see maitses kogu perele.

Mida sul vaja läheb?

. 175 g nisujahu
. 2 tl küpsetuspulbrit
. 0.5 tlsöögisoodat
. 0,5 tl soola
. 100 g sulatatud võid
. 125 g suhkrut
2 suurt muna
2 keskmist banaani
60 g haikutud kreeka pähkleid või 40 gr mandleid
1 tl vanillisuhkrut
sorts piima
päris mitu sortsu rummi
100 g hakitud tumedat šokolaadi või 100 g valget šokolaaid

Kuidas teha?

Sega keskmise suurusega kausis jahu, küpsetuspulber,sooda ja sool. Suures kausis sega sulavõi ja suhkur.Lisa või-suhkrusegule vahustatud munad, seejärel püreestatud banaanid. Lisa puulusikaga segades mandlid, Lisa jaokaupa kuivainesegu, iga kord hoolega segades.
Nüüd on piima- ja rummisortsude kord. Rummi pane maitse järgi, et see võtaks magusust vähemaks. Mina panin neli korgi täit. Viimasena lisa šokolaaditükid.

Sega tainas veelkord läbi, kalla 21 korda 11cm suurusessevõiga määritud keeksivormi ja küpseta 170kraadise ahju keskosas 50-60 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk jääb kuivaks. Lase vormis jahtuda ja seejärel lõika paksudeks viiludeks.

Rohkem põnevaid retsepte, lahedaid auhinnamänge ja hulgaliselt ilunõuandeid leiad Stellariumist!