Endise justiitsministri Paul Varuli tütar RICA VARUL oleks purjus autojuhi süül äärepealt liikumisvõime kaotanud. Nüüd on ta edukas aeroobikatreener ja naudib ärimees Taavo Toomsalu seltsis luksuslikku elustiili.

 

Rica (26) kaotas kaksteist aastat tagasi juhtunud õnnetuses kalli sõbranna. Noor daam näeb avariipaika aeg-ajalt siiani unes. Justkui ränga saatuselöögi leevenduseks on spordiklubis Tropic töötava sarmika Rica elus Taavo (31), kellega ta jagab armastust, punast Ferrarit ja eksootilisi reise. Noored on soetanud ühele Kariibi mere saarele villa, kus kavatsevad mõneks ajaks ankrusse jääda, et muretult päikeselist elu elada.

Kas isa tuntus segab sind või hoopis aitab?
Mu isa on tavaline mees, ta pole end eriti leheveergudel eksponeerinud. Eks mind teatakse jah, et Varuli tütar, aga ma ei tunneta tähelepanu eriti tugevalt.
Isa hoiab end mu asjadest pigem eemale. Kõik, mis ma siiani saavutanud olen, on tulnud tänu mu enda järjekindlusele.
#end#
Millist turvatunnet isa sulle pakub?
Juriidilist nõu saan temalt küll igal hetkel küsida. Vajaduse korral helistan advokaadist vennale või isale.

Sul on eriline nimi, milline on selle saamislugu?
Vanemad panid mulle nime andeka saksa ujuja Rica Reinichi järgi, kes võitis Moskva olümpiamängudel hulga kuldmedaleid.

Sa elasid kaksteist aastat tagasi läbi raske liiklusõnnetuse. Mis juhtus?
Sõitsime sõbrannaga jalgratastel ujumast koju, kui üks purjus juht meile otsa kihutas. Sõbranna suri sündmuskohal. Mu jalg sai rängalt kannatada, see oli peaaegu otsast ära. Arstid ei andnud mulle lootust kunagi jalule saada. Nad ütlesid, et ei mingit aeroobikat ega võimlemist enam… Aga minu elupäästjad Toomas Tein ja Margus Mustimets ravisid mind terveks.

Kui tihti sellele päevale mõtled?
Mõtetest käib ikka läbi. Sõbranna sünnipäeval ja õnnetuspäeval käin surnuaial.

Millise haava sõbranna surm sulle tekitas?
Raske on kirjeldada seda tunnet. Parima sõbranna surmast või üldse kellegi lähedase kaotusest ei saagi vist kunagi keegi sada protsenti üle. Füüsilises mõttes on mu jalal korralik arm.

Käisid ka psühholoogi juures?
Ei, aga vanemad ja vennad olid suureks toeks sel perioodil.

Näed sa õnnetust vahel ka unes?
Haiglat ja seda teed, kus õnnetus juhtus, näen ma vahel unenägudes.

Milliseid hirme traagiline avarii sulle tekitas?
Mul on hirm kiirustavate autode ja alkoholi tarbivate inimeste ees. Ma ei taha sõita seda teed pidi, kus õnnetus juhtus.

Millele juhtunu sind mõtlema pani?
Hakkasin uskuma, et keegi ikka valvab mind. Ehk keegi istub õlal ja kaitseb. See oli minu teine tulemine, väga napilt oleks võinud kehvemini minna.

Kui nauditav on su jaoks avalikkuse tähelepanu?
Selles osas olen väga edev. Ma ei saagi väga tagasihoidlik olla, sest olen aeroobikatreener, suhtlen paljude inimestega.

Sul on elukaaslane Taavo. Armastus aitab kindlasti arme kustutada.
Jah, lisaks on vanemate toetav suhtumine aidanud mul asjadest üle olla.

Kus te Taavoga kohtusite?
Jäime ühel üritusel omavahel rääkima, hiljem käisime koos kontsertidel ja nii kuidagi kokku jäimegi ning koos elama hakkasime.

Armumisest on saanud armastus?
Tead, üks sõbranna ütles mulle kunagi, et kaks aastat ja armumine läheb üle. Aga mina olen tänaseni armunud. Eks sellevõrra sujuvad ka igapäevased toimingud paremini. Töö juures kõik küsivad: «Miks sa kogu aeg särad?» Aga seepärast, et olen armunud! Tänu Taavole olen ma tugevam ja läbilöögivõimelisem! Ta on minu koobas, minu kindlus!

Millega Taavo tegeleb?
Taavo on väga laiahaardeline mees. Ta lööb kaasa erinevates ärides, aga üldiselt elab sellist rantjee-elu. Kogu aeg tegutseb ja mässab millegi kallal. Ja teeb mulle üllatusi.

Milliseid?
Näiteks on mul meeles mu aastatagune sünnipäev. Kui me pärast tähistamist koju jõudsime, oli terve tuba nartsisse täis. Kujuta ette — 2000 nartsissi! Need on mu lemmiklilled, sest olen kevadelaps! Kuid lilledega asi veel ei piirdunud. Hakkasime järgmisel hommikul süüa tegema ja ta ütles mulle, et mine käi korraks all ära. Läksin ja nägin seal rollerit. See polnud mingi tavaline roller, vaid katuse ja kolme rattaga kunstniku poolt käsitsi maalitud välisviimistlusega roller! Kõik tunnevad mind Tartus selle järgi ära!
Ükskord tegin jõulude ajal Tropicus trenni. Korraga näen aknast, et jõuluvanakostüümides puhkpilliorkester sammub mu poole. Panin siis oma muusika vaiksemaks ja orkester mängis mulle neli lugu. No Taavo on ikka kõigeks võimeline! See oli eluüllatus! Oleme palju ka koos reisinud.

Millised paigad olete läbi käinud?
Eelmisel aastal käisin koos Taavoga 50 riiki läbi! Alustasime aasta algul Brasiiliast, kus olime kuu aega, seejärel põrutasime New Yorki, Monacosse, Indiasse, Sri Lankale, Maldiividele, Taisse, Malaisiasse, Dominikaani, Jamaicale, Argentiinasse, Paraguaysse... Siis tulime korraks Eestisse, puhkasime end välja, võtsime autod ja reisisime Euroopasse.
Kui seal ka käidud oli ja tagasi kodus olime, siis nägime, et pakutakse soodsalt Jaapani-reisi ja tegime ka selle teoks. Jaapanist seiklesime edasi Hawaiile…

Kuuldavasti olid sa esimene eestlane Maldiividel, kes ookeanisügavusse rajatud restoranis roogi maitsta sai.
Nii tuli välja jah. Selle üllatuse tegi jällegi Taavo. Õhtusöögi hind oli päris krõbe, arvestades muu maailma hindu. Ja selline veealune koht tuleb ikka üks-kaks kuud enne kinni panna. Restorani saab ühel õhtul minna ainult seitse paari. Samal õhtul suutis Taavo mind veel üllatada, ta ostis mulle briljantkõrvarõngad ja -sõrmuse.

Sa said Maldiividel kolmeks ööks terve saare enda käsutusse?
Jah! Me viibisime lisaks Conrad Rangali Islandi kuurordile ka Rania Experience’i nimelises kuurordis. Seda saab ainult üks seltskond rentida. Hind sisaldab tervet saart koos mootorjahi ja personaliga. Miinimumperiood on kolm ööd. See oli super, nagu filmis!

Nagu millises filmis?
Natuke meenub film «After the sunset». Sarnased olid ilusad päikesepaistelised hommikud ja sumedad õhtud.

Taavoga on üllatuste osas vist raske konkureerida?
No on jah raske.... Aa, üks seik siiski meenub... Ütlesin talle, et ta kolm päeva endale midagi ei planeeriks, et teen talle üllatusreisi. Järgmisel päeval hakkas ta mind muudkui piinama ja pärima, mida kaasa võtta. Ma ei lasknud tal midagi teha, pakkisin ise kohvrid, tellisin takso ja sõitsime lennujaama. Alles siis sai ta teada, et lendame Amsterdami.

Kas sa 5000 krooniga kuus saaksid hakkama?
Ei saa ikka kuidagi. Kui hästi pingutada, saaks saja krooni eest söögi tehtud, aga ootamatud kulutused ei võimalda 5000 krooniga elamist.
Vaata, tänagi sõitsin autoga Tartust Tallinnasse, panin paagi täis.

Palju kuus ilule kulutad?
Rahast ei taha ma rääkida, aga võiksin rohkem kulutada. Millele mul kulub? No mu küüned muidugi. Mõne aja tagant käin juuksuris ja näohoolduses.
Ma magan korralikult, teen sporti, söön tervislikult ja mul on mu armastus, mis mind vormis hoiab. Ma ei vajagi mingeid spetsiaalseid hooldusi. Aga kui jõuab ükskord kortsudeaeg kätte, küll siis midagi ette võtan.

Kust riideid soetad?
See nüüd on kulunud lause, aga tõepoolest leian endale sobivaimad välismaalt. Ma eelistan kindlaid firmasid nagu Jimmy Choo, Manolo Blahnik ja Roberto Cavalli. Mujal maailmas saab šopata hulga odavamalt. Ma ei saa aru, miks Eestis kõik nii kallis peab olema.

Välismaale elama ei kipu?
Kuidas? Kas sa tead juba? Tegelikult on meil plaanis mõneks ajaks Kariibidele elama minna. Soetasime sinna eelmisel suvel mere kaldale väiksemat sorti villa. Võtame lihtsalt aja maha. Kuid see veel ei tähenda seda, et me Eestisse tagasi enam ei tuleks, tuleme ikka.

Millal abieluranda sõuate ja kui sageli pisiperest juttu on?
Selle kiire asjaga aega on…

Taavo näib olevat unistustemees, keda pea iga Eesti naine endale tahaks napsata. Hirmu pole, et keegi ära napsabki?
Õnneks mu mees ei saa kunagi aru, kui talle külge lüüakse. Ja eks mina olen ka parajalt enesekindel.

Kolm tähtsat asja, ilma milleta sa elada ei saa?
Ilma meheta (Naerab.), rahata ja lähedasteta.