Mehed töötasid õlg õla kõrval aastaid. "Saime kokku 1968. aastal. Mati oli erakordne nähtus isegi maailmatelevisioonis. Ma ei usu, et üheski riigis oleks kedagi sarnast vastu panna," ütles Eesmaa.

Eesmaa sõnul ei saanud ta kahjuks ärasaatmisel osaleda, sest tal oli täpselt kell 12 arsti vastuvõtt. "Mul oli see aeg ammu kokku lepitud ja Mati ärasaatmine algas samuti kell 12," ütles Eesmaa. Ta lisas, et kohtus hommikul ka Voldemar Lindströmiga, kellel oli samuti arsti vastuvõtt. Eesmaa väitel jõudis Lindström aga hommiku poole telemajast läbi käia.

"Ma ei tahaks hästi uskuda, et keegi jättis meelega minemata. Eks igal ühel on oma põhjus ja nii mõnigi võib olla väga üllatav," ütles Eesmaa Kroonikale. Samas nendib mees, et võib-olla noorema põlvkonna tegijate jaoks jäi Talvik kaugeks, sest ta oli viimastel aastatel aktiivsest teletööst eemal. "Nüüd on uued staarid-legendid," ütles Eesmaa.

Eesmaa arust on imeline ka see, et Talvik töötas niivõrd kaua. "Praegu on karjäärid lühikesed. Eestis on veel inimesi, kes töötavad aastakümneid, aga mujal maailmas pole midagi sarnast," lisas mees.