“Need fotod moodustavad olulise osa meie kultuuripärandist, need tegi tunnustatud fotograafiapioneer. Ma väga loodan, et fotod jäävad riiki,” tsiteeris BBC kunstiministri Tessa Blackstone´i sõnu.

Tüdruk fotodel on Alice Pleasance (Liddell), kes sõbrustas seitsmeaastasena kirjanik Lewis Carrolliga. Tänavu juunis läksid fotod koos teiste Liddelli dokumentidega Sotheby’s müügile ning need ostis üks Ühendriikide kollektsionäär.

Valitsus loodab koguda 600.000 naela, et fotod jääksid Inglismaale.

Lewis Carroll, kodanikunimega Charles Lutwidge Dodgson, sündis 1832. aastal. Ta oli tuntud matemaatik, ülikooli õppejõud, fotograaf ja teadlane, aga kõige paremini tuntakse tänapäeval tema ilukirjanduslikke töid. Tema Alice´i-lood kaasajastasid lastekirjandust ning on piibli ja Shakespeare`i teoste kõrval ühed enam tõlgitud lood.

Ühendriikide feminist Katie Roiphe on kirjutanud raamatu “Still She Haunts Me”, milles ta viitab Carrolli ebatervele huvile oma lapsmuusa vastu. Ta väidab, et Dodgson võitles tunnetega 11- aastase Alice´i vastu, mis piinasid teda, sest ta ei kavatsenud oma füüsilist tungi rahuldada.

Varem on feministidest kriitikud nimetanud Dodgsoni pedofiiliks, aga Roiphe sõnul oli nende suhe palju sügavam ning puuduvad igasugused tõendid selle kohta, et ta oleks last kuritarvitanud..