Mart Müürisepp oli auhinnast liigutatud ning ei saanud esiti sõnagi suust. "No võiks võrrelda Panso preemiaga kohe," hõiskas mees. Teatripäeva tähistab Mart peo pidamise ja teatritegemisega. "Vunk läheb ikka tööle, et head teatrit oleks," jutustas ta.

Küsimusele, kas näitlejad üldse armastavad intervjuusid anda, mõtiskles Mart, et näitlejad arvavad enamasti, et küllap oleks ka targemaid inimesi, kellelt miskit küsida. Kuid kuna nüüdseks on juba meediumid segunenud, harjuvad ka näitlejad rohkem meedias esinemisega.

"Ringvaate" toimetus lõi Terasmikrofoni auhinna 2014. aastal näitlejate ja lavastajate intervjuu andmise kunsti edendamiseks. Traditsiooniliselt antakse auhind üle teatripäeval, kuid tänavu langeb see pühapäevale ja seetõttu andis "Ringvaade" oma auhinna üle täna.

Terasmikrofoni auhind antakse "Ringvaate" saates külas käinud näitlejale või lavastajale, kelle intervjuu andmise lahkus ning oskus, võime otse-eetris särada ja mängulisus on toimetusele kogu hooaja jooksul jätnud kõige parema mulje.

Auhinna välja andmisel peetakse silmas ka intervjueeritava kepsakat esinemist ning valmisolekut väljuda süngetest teatri- ja filmiteooria sügavikest.

Laureaadi valib "Ringvaate" toimetus ühe hooaja jooksul stuudios käinud näitlejate ja lavastajate hulgast.

2014. aastal pälvis esimese Terasmikrofoni näitleja Tiit Sukk ning möödunud aastal auhinnati sellega näitleja Märt Avandit.