Mariann sattus nimelt nägema Mirjami Instagrami story’t sellest, kuidas ta viskas Coopi e-tellimusega kingituseks saadud puljongikuubikud prügikasti, viidates toote ebatervislikkusele. Mallukas leiab, et selline käitumine on vastuvõetamatu toiduraiskamine: “Mul tõesti kihvatas sees. Olles aastaid blogija, olen ma saanud kirju nii paljudelt erinevatelt inimestelt. Te ei kujuta ette, kui palju kirjutavad mulle niisama, lihtsalt, et rääkida. Samamoodi olen ma blogi kommentaariumis aru saanud, et elud on ikka väga erinevad ja hea elu on ikkagi väga suur privileeg."

Mariann toonitab, et kui inimene on eluaeg ots-otsaga kokku tulnud, töötab miinimumpalga eest ja on näiteks ka üksikema, siis ainus mõte on, kuidas üldse hakkama saada ja mahetoit elutähtsate teemade alla ei liigitu. “Esmajärguline on lastele söök lauale panna, maksta eluasemekulud ja siis edasi vaadata. Selliseid inimesi on nii palju ja neile targutama hakata, et kas sa ikka tead, et mahe on parem, on väga kitsarinnaline. Aga see mööda internetti nina püsti targutamine jätab maksimaalse mõrra mulje ja teeb päriselt null kasu," nentis Mallukas ning avaldas imestust ka selle üle, et Mirjam on ta kõnealuse teemapüstituse tõttu sotsiaalmeedias ära blokeerinud.

Poleemikale vastas Mirjam Hunt oma blogis järgmist: "Teadlikke valikuid ei üritanud ma teha mitte üksnes toona, Eesti suurima säästukogukonna eestvedajana (viidates Kogumispäeviku projektile toim.). Teadlikult teen ma valikuid kõigis oma eluvaldkondades – ka sotsiaalmeedias, kus mul suure jälgijaskonnaga mõjuisikuna on vastutus oma jälgijate ees. Otsus tervistkahjustavat naatriumglutamaati sisaldavad puljongikuubikud prügikasti visata oli ekstreemne, aga see valik oli teadlik, sest ka olukord paljude Eesti perede toidulaudadel on ekstreemne. Perede täisväärtusliku toitumise edendamine on minu südameteema, mida (ja milleteemalist enesearengut, sest ka mina ei tee oma pere jaoks eranditult alati parimaid valikuid – ikka ainult oma oskuste piires ja parima äranägemise järgi, nagu kõik teised lapsevanemad) olen oma kanalites jaganud juba aastaid."

Äramärkimist väärib, et 15. juunil toimuval Blogiauhindade jagamisel on mõlemad naised otsesed rivaalid — nii Mirjam hundi Meie Käopesa kui Mariann Treimanni Mallukas kandideerivad kategoorias Elulised blogid.