Eesti mehed end juba lõbust ilma ei jäta! Kui ei saa Eestis lumel mõõtu võtta – Tartu maraton jäi ju ära – tuleb minna põhja poole. ETV kaardivägi Rasmus Kagge, Jüri Muttika ja Roald Johannson osalevad 2. märtsil Vasaloppeti suusamaratonil, distantsi pikkuseks 90 kilomeetrit. Mehed on tõsises mures – lumevaesus ei lase üldse trenni teha!

«Ausalt öeldes on mul motivatsioon täitsa tuksis,» kurdab Roald. «Olen isegi jumalat palunud, et see lume tooks. Ootasin lund oktoobris, siis mõtlesin, et see tuleb novembris, nüüd on veebruar käes ja maraton tulemas, aga lund ikka pole.»
Roald märgib, et on Vasaloppeti starti oodanud terve aasta: «Selline siht mul oli, jah, et paneks end seal proovile, ning et julgem oleks, rääkisin ka sõbrad kaasa.» Mehed on teinud trenni Pirita kunstlumega rajal ning lootsid Tartu maratonil vormi testida, kuid – võta näpust!
«Mis seal’s ikka, eks teeme Vasaloppeti läbi, kuigi ettevalmitus võiks kõvasti parem olla,» ütleb Roald. Jüri Muttika lõpetas lumeootusega närvide rikkumise. «Ajasin oma rullsuusad kapist välja ja sõidan nendega asfaldil,» lisab Muttika.
Räägitakse, et Vasaloppeti rada kulgeb allamäge – jõudu, mehed!