Septembris sattus maailmakuulus popstaar haiglasse ja katkestas murettekitavate analüüside tulemuste tõttu ka oma tuuri. Toona jäi mees meediale seletusi jagades üpris napisõnaliseks, kuid nüüd rääkis ta väljaandele The Sun, mis tegelikult juhtus.

Värskes intervjuus paljastab Williams, kuidas ta 2. septembril Zürichis toimunud kontserdi lava taga tõsiselt haigeks jäi: “Mu vasak käsi läks tuimaks ja mu vasakust suunurgast voolas ila. Mu pea valutas ja mul oli ka raske hingata. Ma ei suutnud hinge tõmmata.”

Kohale kutsuti arst, kes ütles aga, et 43-aastane staar võib oma ülimalt menukat Heavy Entertainment Show tuuri jätkata. “Pärast kontserti oli mu käsi ikka veel tuim ja ila ikka veel voolas. Nägin end kui sõdurit. Pidin alustatu lõpetama ja mul oli plaanis minna Venemaale, et hoolimata oma seisundist kaks viimast kontserti ilmtingimata ära teha,” meenutas Robbie.

Esialgu lendas muusik Londonisse erakorralisi analüüse andma: “Võeti vereproovid ja kontrolliti nii minu südant kui ka aju ning esinesid mõned anomaalsused, näiteks paistis miski mu ajus vere voodi. See oli ilmselgelt väga hirmuäratav ja seega võeti minult otsustusõigus ära ning mind toimetati koheselt intensiivravi osakonda,” rääkis Williams. “Oli veider olla tuuril ja siis sattuda järsku intensiivravi osakonda, kuid sealt ma end leidsin.”

Williamsi abikaasa Ayda Field oli samal ajal lastega Ameerikas: “Seega ei saanud ta mind vaatama tulla ja seal ma olin — pisikeses voodis, voolikute külge kinnitatud. Intensiivravi osakonnas ümbritsesid mind aga inimesed, kes hoolitsesid minu eest selle sõna igas tähenduses, 24 tundi päevas. Olin segaduses ja hirmunud, kuid teadsin, et viibin õiges kohas. Võib-olla ka veidi naiivselt, aga ma tundsin, et minuga saab kõik korda.”

“Nad kontrollisid kõik üle ja lõpuks, pärast seitset päeva, ütlesid nad, et olen lahkumiseks piisavalt terve. Pärast seda pidin ma minema veel viimasele uuringule, et kontrollida, kas ma võin ikka lennata,” seletas ta. Robbie sai seejärel loa minna Los Angelesse, et seal kaks kuud taastuda: “Mul keelati mõned nädalat stressirohkeid asju teha — pidin lihtsalt olema, magama ja end hästi kohtlema.”

Endine sõltlane, kes on alkoholita olnud juba viimased 18 aastat, ütleb, et hirmuäratav terviserike pani teda oma elu ümber hindama. “See vist õpetas mulle seda, et ma olen 43 ja mitte 23 ning, et ma pean paremini oma pea ja keha eest hoolitsema. Hakkasin nüüd jooga ja pilatesega tegelema ja olen ka mediteerinud. Olen ka äärmiselt närviline inimene ja see on minu elu kontrollima asunud, pean leidma viisi sellega toime tulemiseks,” ütleb Robbie.