Näitleja Robert De Niro endine assistent Graham Chase Robinson kaebas maailmakuulsa staari 12 miljoni USA dollari väärtuses kohtusse. Naine väidab, et De Niro oli sooliselt diskrimineeriv, ahistav ning ebaõiglase palgapoliitikaga, vahendab Celebrity Insider.

Näitleja, kes süüdistuse kohaselt andis oma assistendile käske, mida mehed ei saanud, kaebas ka ise naise vaid paar kuud tagasi kohtusse. De Niro sõnul pani Robinson tema heaks töötades korralikult raha kõrvale.

Robinson hakkas De Niro assistendina tööle 2008. aastal ning 10 aastaga tõusis ta karjääriredelil näitleja firma tootmise ja rahanduse asepresidendiks. Olenemata tohutust edust lahkus Robinson ametist aprillis ning väitis, et kuni lõpuni kohtles De Niro teda kui assistenti, olenemata ametikõrgendusest.

Dokumentides väidab naine, et De Niro ning tema firmas töötav meeskond lõid "vaenuliku töökeskkonna", kus Robinson pidevat ahistamist pidi kannatama. Ta kirjeldas, et legendaarne näitleja kutsus teda sõnadega nagu "jõmpsikas" ja "libu", tegi ebaviisakaid nalju ning joobes olekus ründas teda jõhkrate roppustega.

Sõnalised solvangud ei olnud siiski ainus aspekt, mis Robinsoni ebamugavalt tundma pani. Näitleja palus korduvalt, et naine ta selga sügaks või lipsu kinnitaks. Lisaks käis mees nende telefonikõnede ajal pidevalt WC-s ning ilmus kohtumistele hommikumantlis. Näitleja olla korduvalt assistendilt palunud, et naine temaga tühjas hotellitoas kohtuks, millele lisas hulgaliselt seksuaalse alatooniga väljendeid.

Robinsoni advokaat kirjeldab De Niro käitumist kui ebaviisakat, kamandavat, ahistavat ja talumatut, mistõttu näitleja ka vastutusele tuleks võtta.

Endine assistent, kes näitlejalt kohtus 12 miljonit USA dollarit valuraha nõuab, meenutab, et De Niro nõudis temalt pidevat valmisolekut. Kord, kui Robinson kõnele ei vastanud, jättis näitleja tema automaatvastajale julmalt sõimava sõnumi, kus isegi ähvardama kukkus. "Kuidas sa julged mind solvata? Sa oled kuradi ajalugu!"

De Niro advokaadi sõnul on süüdistused täielik absurdsus.