Peale pikka vähiravi kopsupõletikuga koomasse langenud Robin Gibb (62) on jälle täie teadvuse juures.

Abikaasa Dwina sõnul reageeris ta ka koomas olles lähedaste inimeste küsimustele noogutustega, kuulas nende mängitud muusikat ning isegi nuttis, kui naine Roy Orbisoni 1962. aasta hiti «Crying» mängima pani.

«Ta liigutab oma pead ja noogutab. Kui me midagi küsime, siis ta reageerib. Ma ei suuda seda uskuda!» rääkis Dwina. «Me oleme talle kogu aeg muusikat mänginud. Ma arvasin, et ta võib sellele reageerida. Kui talle skaneerijad külge pandi, selgus, et reageeribki. Meil on väga hea meel. Me usume, et ta hakkab rääkima, kui need voolikud tema küljest ära võetakse.»

Robinil avastati vähk poolteist aastat tagasi, kui ta kõhuvaluga haiglasse viidi. Seitsme kemoteraapiakuuri järel sai mees vähist vabaks, kuid ta rääkis, et tema perekonda tabanud tragöödiad – venna Andy surm 1988. aastal ja venna Maurice’i surm 2003. aastal – on «karmaline hind» nende bändi Bee Gees ülemaailmse edu eest. «Mõnikord ma mõtlen, kas meie perekonda tabanud tragöödiad, Andy ja Maurice’i surm nii noorelt, ja kõik see, mis minuga juhtunud on, pole mitte karmaline hind kuulsuse ja edu eest. Ometi oleme me oma saavutuste nimel kõvasti tööd teinud.»