Briti muusikaajakiri Q on oma kolmapäevases numbris välja uurinud, kes kellena leiba teenis.

Vastakaid tundeid tekitav valge räppar Eminem praadis äärelinna hamburgerirestoranis kotlette ja oli söögikoha juhataja sõnul päris hea töötaja. “Kuigi ta räppis köögis iga tellimust ja mõnikord pidin talle ütlema, et ta natuke vaiksemaks võtaks.”

20. sajandi popikuningas Elvis Presley proovis kätt kino piletikontrolörina, töötas mõnda aega veoautojuhina ja õppis siis elektrikuks.

“Ma kahtlesin, kas suudan seda tööd teha, sest see nõuab mõtetega asja juures olemist või muidu lendab mõni maja õhku,” rääkis Presley kunagi oma töömehepõlvest.

Rämeda häälega šoti veteranrokkar Rod Stewart katsus õnne elukutselise jalgpallurina ja läks siis Londoni Highgate’i kalmistule hauakaevajaks.

Surnuaial, kuhu on maetud Karl Marx, on vanadel olijatel tavaks uustulnukad proovile panna. “Nad justkui ristivad sind: panevad su kirstu ja sulevad kaane, see on üsna hirmuäratav kogemus, sest hakkad kartma, kas üldse välja pääsed,” meenutas ta.

Sting aitas isa hommikulse piimaringil, õppis maksuinspektoriks ja hakkas siis õpetajaks.

“See oli kasulik kogemus, õpetas, kuidas mitte inimeste ees närvi minna,” ütles briti staar.

Sõdurileiba on maitsnud paljud rokistaarid.

Jimi Hendrix astus USA armeesse, aga lahkus teenistusest õige pea, sest murdis langevarjuhüppel pahkluu.

Marvin Gaye andis isa pealekäimisele järele ja astus USA õhujõududesse. Tema karjäär oli armetu. “Ma kuulusin maapersonali hulka. Mind ei õpetatudki lendama. Ma koorisin kartuleid,” meenutas rokkar, kelle isa 1984. aastal maha lasi.