Naised ja rock’n’roll olid, on ja jäävad ROD STEWARTi elu sisuks. Vanameister veedab jõulud koos... kõigi oma naistega!

Rod Stewarti (57) elus on hullud ajad: ta jagab oma aega Los Angelese ja Essexi vahel, ta on olnud kaks korda abielus, tal on kolme naisega viis last, tal avastati mõni aasta tagasi kilpnäärmevähk (mis tänaseks on taandunud), tema vanim poeg Sean istub kallaletungi eest kinni. Ja kõige tipuks kurdab tema pikasääreline elukaaslane Penny Lancaster, et ta ei saa nii palju seksi, kui vaja…

Seksiasi klaariks

«See viimane on täielik väljamõeldis ja niivõrd ebaõiglane!» paneb seksiteema Rodi silmad tuld pilduma. «See põhjustas mu perekonnas niipalju jama, sest kõik arvasid, et Penny tõesti ütles nii. Läks aega, enne kui nad maha rahunesid.»
Mida Penny siis silmas pidas? «Arvan, et ta mõtles hoopis seda, et mõnikord ma mängin liiga palju jalgpalli ja seejärel suundun kahe ja poole tunnisele kontserdile, nii et loomulikult olen ma koju jõudes väsimusest nõrkemas. Aga selline graafik niidaks jalust ka 19aastase,» seletab Rod.

Tegelikult on Rod hoopis suur romantik: «Ma armastan õhtusööke küünlavalgel ja mulle meeldib asjasse süveneda. Vanasti oli kõik teistmoodi. Mida vanemaks saad, seda paremaks muutud. Oo jaa, tunduvalt paremaks!»

Rod versus Robbie

Rodi eneseuhkust ei haava asjaolu, et nõudlus tema muusika järele on vähenenud. «Nad ei mängi mind enam nii palju raadios,» lööb ta käega. «Mis mul sest, ma olen oma jao juba kätte saanud. Need, kes sellepärast virisevad, nagu Status Quo ja teised, päh, nad lihtsalt virisevad ja see on neist nii ahne. Nad peaksid midagi teistmoodi tegema. Nagu mina.»
Rodi uus album ongi üllatavalt teistsugune.
It Had To Be You — The Great American Songbook on Ameerika klassikaliste laulude kogum. Plaat meenutab ehmatavalt Rodi eelmise abikaasa Rachel Hunteri praeguse kallima Robbie Williamsi albumit Swing When You’re Winning.
«Ma ei taha rääkida Robbiest. Ma ei taha rääkida Rachelist,» oigab Rod. Kuid kas ta on Robbie albumit vähemalt kuulanud? «Üht-teist ikka. Robbie ajas rohkem bigbändi rida, mina hoidsin sellest eemale. Me jäime pidama kindlasse perioodi. Enamik neist lauludest on kirjutatud kahe sõja vahel.»

Armastus versus looming

Rod pole nõus, et kurvameelsete laulude kirjutamiseks on tingimata vaja kannatada. «Olen mõned oma rõõmsamad armastuslaulud kirjutanud siis, kui olin väga õnnetu. Ja mõned mu kõige kurvemad lood on kirjutatud õnne tipul,» ütleb ta.

«Kui kirjutasin laulu You’re In My Heart, mis on ju ometi väga lõbus, olin just lahku läinud… Kellest ma nüüd olingi lahku läinud?» pomiseb mees. «Ah, te nagunii ei tea sellest midagi. Keegi, kellest ma pidin loobuma, sest see asi ei viinud kuhugi. Nii et sellest südamevalust sündis selline laul. Ja Tonight’s The Night on ju väga romantiline lugu, eks ole? Aga ma kirjutasin selle vahetult pärast seda, kui olin läinud lahku Britt Eklandist. Näib, et laulude kirjutamine tuleb mul paremini välja siis, kui mul pole suhet.»
Rod vajub hetkeks mõttesse. «Ei. Oodake. Õigem oleks öelda, et laulude kirjutamine kukub mul paremini välja siis, kui ma ei ole armunud. Sest mul on kogu aeg kellegagi suhe, heh-heh.»

Rod ja naised

Rod räägib kõigist oma naistest suure kire ja soojusega. Tal on kaks last eksabikaasa Alana Hamiltoni, üks endise kallima Kelly Embergi ja kaks Rachel Hunteriga. Ta suhtleb nende kõigiga ja kuulutab uhkelt, et jõuluöö veedavad kõik tema naised ja lapsed tema majas.

«Kui aus olla, siis laste emadega, kellest kahega olen olnud abielus, pole mul olnud ainsatki tüli, mis oleks kestnud üle nädala. Racheliga räägime laste pärast iga päev. Kelly töötab minu majas, ta on mu sisekujundaja — kas te kujutate seda ette? Ja Alana elab siinsamas ümber nurga.»

Mida see kõik Rodi kohta räägib? «Et ma olen üks vana kaisukaru. Et ma annan neile kõik, mis nad tahavad! Kui aus olla, ei usu ma, et see midagi minu kohta ütleks, pigem ütleb see midagi meie kõigi kohta. Meil on lapsed, me peame suhtlema. Me ei saa sõdida ega vaenutseda, sest see mõjuks neile halvasti.»

Mured laste pärast

Rod on pühendunud isa, ta pabistab liigse ranguse, tsensuuri ja õige kasvatuse pärast. Oma Beverly Hillsi kodu kinotoas loobib ta lapsi paaniliselt patjadega, kui filmis juhtub ette tulema siivutuid stseene.

Mõistagi on ka Rodil lastega probleeme. Ta külastab iga nädal oma trellide taga istuvat 22aastast poega Seani. Neid eraldab paks klaas, kuid nad kuulevad teineteise häält telefonis. See peaks olema valus, kuid Rod suhtub asjasse huumoriga.
«Seanil on korralik naljasoon. Tal on veel paar nädalat istuda jäänud ja ta kannab oma karistust kui mees. Usun, et see kogemus hirmutab teda — ja kui ta õppust ei võta, satub ta veel suurematesse jamadesse.»

odil on pojale varuks ka mõned õpetussõnad. «Ma ütlen talle ikka, et kui sul pole
vabadust ja tervist, pole sul midagi.»

Tervisepaanika

Rodi enda õitsvat tervist tabas mõne aasta eest hoop — tal avastati kilpnäärmevähk. Õnneks said arstid õigel ajal jaole ning seda tänu Rodi harjumusele lasta oma tervist igal aastal põhjalikult uurida. Nüüdseks on mees haigusest täielikult paranenud.
Rod jääb iseendaks, juhtugu maailmas, mis tahes. «Kui laulsin ansamblis Faces, ei lõhkunud me hotellitube selleks, et ajalehte pääseda. Lõhkusime neid, sest meil tuli selline tuju. Tänapäeval on kõik pea peale pööratud. Kui töllerdad joogisena kuskil ööklubi ukse taga  — pah, sul on ilmumas album. Kui kolleegist räpparile kuuli keresse kihutad — pah, sul on uus album välja tulemas. See on nii masendav!»