Nagu piiblisalmis: kellele on antud, sellele antakse juurde. Aasta parimaks näitlejannaks nomineeritud Ülle Lichtfeldti (39) kutsus oma tükki mängima nüüd ka lavastaja Roman Baskin (55).

Kusjuures oma olulisemate naiste kõrvale. 23. märtsil Nokia Kontserdimajas esietenduvas komöödias «Püha müristus» mängivad Romani enda kõrval ka tema auväärne ema Ita Ever (78) ja kaasa Epp Eespäev (48).
Roman ei hakka bluffima, millal-kus ja mis rolliga just Rakvere esinäitlejanna Lichtfeldt talle silma jäi.
«Eestis on oma nelisada näitlejat, väga häid paar-kolmkümmend. Ja ikka kui loed-valid näidendit, siis mõtled, kes neist mida võiks. Nojaa, nüüd tekkis sihuke tahtmine proovida ka Üllega tööd teha,» räägib Roman. «Huumorimeel on tal paigas. Sarmikas, võluv - miks mitte lasta tal mängida vaimnaist, kes teispoolsusest külla tuleb. Ega seda «Hamleti isa vaimu» ole lihtne mängida. Sellest naisest räägitakse kui eeterlikust. See sobib Lichtfeldtile küll. Eeterlikkuse järgi valisin.»
Nimelt on «Püha müristus» müstiline komöödia. «Tegeleb meile praegu jõle aktuaalse teemaga - teispoolsusega, millega me kõik nüüd ju hommikust õhtuni tegeleme,» ütleb Roman. «Kõik see esoteerika, okultistlikud seansid-värgid. Millest me mõhkugi aru ei saa, aga mis meid aina enam erutab.» Inglise komöödiaklassikul Noel Cowardil oli silma sel teemal vaimukas komöödia kirjutada juba 1941. aastal. Kirjanikust peategelast mängib Roman ise. Epp on näidendis tema praegune naine Ruth. Ülle mängida on teispoolsusse lahkunud esimene naine Elvira. Ja Ita Ever on tükis see Nõid Nastja - meediummaadam, kes Elvira teisest ilmast perekonda tagasi manab.