Ja nad pole ainukesed – terve plejaad filmimaailma tegijaid nagu Pedro Almodóvar, John Landis, Jonathan Demme, David Lynch ja 100 teist inimest Hollywoodis on alla kirjatud petitsioonile, et 76aastane Polanski koheselt Šveitsi vanglast vabastataks, kirjutab AP.

Jutt on poola-juudi lavastaja Polanski 1978 aasta intsidendist, kus tollal 45aastane mees nautis seksuaalvahekorda 13aastase Samantha Geigeriga. Mees jootis ja uimastas tüdruku, misjärel harrastas neiuga vahekorda, lisaks veel nii oraal - kui anaalseksi.

Polanski on end süüdi tunnistanud, ja ka kandnud karistust, kuid väitnud, et ta ei võinud teada, et tegemist on alaealisega.

Väidetav vägistamine toimus näitleja Jack Nicholsoni majas, kohal viibunud näitleja Anjelica Huston kinnitab samuti, et neiu ei näinud välja kui alaealine, vaid kuni 25aastane groupie.

Samuti on ohver Samantha Geiger kinnitanud, et ei süüdista meest enam. Kuuldavasti on Polanski sõlminud kohtuvälise kokkuleppe korras hüvituse suures summas ohvrile.

USAs on Polanski vahistamine tekitanud jõulise poleemika poolt ja vastu. Kui suur osa filmikolleege nõuavad Polanskile vabastust, siis näiteks laulja Jewel esindab neid, kes on selgelt teist meelt.

"Mees, kes uimastab ja vägistab 13aastase, ja temale nõutakse vabastust. Ma ei saa ilmselt millestki aru," imestab Jewel.

"Kui me jahime 80aastaseid natsiroimareid, siis me peame kaitsma ka oma lapsi!" lisab lauljatar.