Dokument koostati Jamesi advokaadi Robert Rankini poolt ning seal on näha, kuidas 49-aastane Austraalia miljardär kavatses Mariah Careyle iga abielus oldud aasta eest maksta 6 miljonit USA dollarit, ent maksimaalselt 30 miljonit juhuks, kui nad peaksid lahutama.

On ilmnenud, et tegelikult lootis Mariah esialgu saada lahutuskompensatsiooni 50 miljonit. Samuti on lepingus kirjas, et James võimaldab Mariah'le eralennuki kasutamisõiguse, ent peab iga lennu eraldi heaks kiitma.

Ka kingitused olid lepinguga paika pandud ning lepingus kirjeldati tähtpäevaväliste kingituste väärtust. "Mitte ükski juveel, ehe või isiklik asi, mis maksab rohkem kui 250 000 dollarit, ei ole kingitus, kui seda pole eelnevalt selle ostja poolt kinnitatud," oli dokumendis kirjas. Seda ilmselt seetõttu, et Mariah hiljem talle soetatud kallist vara kingitustena endale ei üritaks sahkerdada.

James kavatses Mariah'le ja tema meeskonnale krediitkaardi usaldada, et sellele taskuraha kanda. Praegu on teada, et ei Mariah ega James ei jõudnud lepingut enne lahkuminekut allkirjastada.