"Me mõtlesim, et muinsuskaitse või keegi teine teeb erandi sellisel puhul," tunnistas Võsa, kelle mees ukse roosaks võõpas.

Kolm nädalat tagasi kadus aga uks ning majas tegutsevad inimesed ei tea, kus see isegi hetkel on. Majaomanik saatis vaid hilissügisel 1800 euro suuruse arve, mis pidi olema ukse restaureerimise tegevuskava koostamise eest. Võsa ega temaga muusikalikooli pidavad inimesed ei arva, et nemad seda tasuma peaks.

Nimelt tegi arvatvasti Võsale karuteene eelmisel aastal "Pealtnägijas" eetrisse tulnud klipp, kus ta elukaaslane tunnistab, et tema ise võõpas ukse roosaks ja ei arvestanud selle erinevate teist värvi detailidega. Võsa väidab nüüd, et tema ei võta vastutust, sest tema elukaaslane tegeles värvimisega.

"Minule jääbki natuke arusaamatuks, miks selle ukse korda tegemisel ei lähtud lihtsalt olemasolevast värvilahendusest, mis arvestas ka hoone arhitektuuriga, vaid värviti ta roosaks," sõnas Tallinna muinsuskaitse juhtivspetsialist Henry Kuningas kevadel.

Uks pole aga kuskile kadunud, vaid kogenenud restauraatori Tiit Hindpere kätes. Nimelt temale on just tähtis 1800 eurone tegevuskava, mille järgi tema peab ust taastama. Tema peab ukse värvima hoopis enamasti rohelisttooni, mõned detailid jäävad ka roosaks.

Õhku jääb aga kopsakas arve, mida Võsa elukaaslane ei nõustu tasuma. Uks saab loodetavasti üles veebruari lõpus või märtsi alguses.