Rootsi kroonprintsess Victoria tõi 23. veebruari öösel ilmale pisikese tüdruku! Sündmusest andis maailmale teada värske issi, prints Daniel, kes hommikul Karolinska haiglas pressikonverentsi andis.

"Hommikul kell 4:26 nägi ilmavalgust 51cm pikk ja 3280grammi raske väike armas pisiprintsess," teatas ta ajakirjanikele.

"Sünnitusega kaasneb alati teatud riske, kuid kõik läks hästi. Olin närvis, sest see kõik oli uus olukord," rääkis mees oma emotsioonidest.

Samas teatas Daniel, et palub kõikide ajakirjanike ja väljaannete poolt privaatsust ja rahu. "Nagu te mõistate, on hetkel meie suurimaks sooviks olla üksnes koos perekonnaga," lisas värske isa.

Victoria arsti sõnul oli sünnitus kiire. Väikest printsessi kirjeldas ta sõnaga "imeilus".

Siniverelised saabusid haiglasse veidi enne kella 1 öösel. Õukonna pressiesindaja Bertil Ternerti sõnul oli Victoria kindlaks sooviks sünnitada loomulikult, mitte otsustada keisrilõike kasuks.

Kuningas Carl XVI Gustaf ja Silvia sünnituse hetkel haiglas ei viibinud. Victoria on varem teatanud, et väikesest printsessist teeb esimese foto vastne vanaisa.