Kui veel eile kirjutas Soome väljaanne Helsingi Sanomat, et Madeleine'i pulmapidu maksumaksjaid ei puuduta - uhke peo tasub kuningas Karl XVI Gustav omast taskust, siis tänases Iltalehtis räägib Rootsi peaminister Frederik Reinfeldt, et pidu saab kaetud iga-aastasest kuningaperele eraldatavast rahasummast. Tänavu oli selleks 10 miljonit eurot, kirjutab Iltalehti.

Ajaloolane Mikael Alm rääkis väljaandele Dagens Nyhetet, et Madeleine'i tähtsündmus võib järgmisel aastal saadavat summat tunduvalt suurendada.

Kroonprintsessi Victoria pulmade eelarveks on planeeritud umbes 20 miljonit eurot. Nende kulude katmiseks annab toetava käe ka riik. "On ilmselge, et troonipärija pulmapidu on riiklikult tähtis sündmus," kinnitas peaminister.

Ehkki väljaminekud on suured, toovad printsesside pulmad siiski ka riigile raha sisse. Usutakse, et uhked peod meelitavad Stockholmi vähemalt 12 000 uudishimulikku turisti.

Madeleine'i vanema õe kroonprintsessi Victoria pulmad toimuvad 19. juulil 2010. Noorema õe pulmapäev on praegu lahtine, kuid arvatavasti peetakse pidu maha 2010 aasta hilissügisel või 2011 aasta alguses.