Rootsi inimesed ei kavatse enam võõrsil elavat Madeleine´i ``sponsoreerida``, kirjutavad kohalikud väljaanded.

Ameerika ärimehesse armunud printsess on juba viimased 12 kuud New Yorgis elanud. Tasahilju on aga naise kodumaal hakatud arutama asja üle, miks peaks kaugel maal elav Madeleine endiselt riigipoolset toetust saama.

"Madeleine peab varsti otsuse tegema. Rootslased ei soovi lõputult tema New Yorgis olemist kinni maksta, kus ta kuninglikke ülesandeid ei täida," kirjutab väljaanne Iltasanomat.

Kuningakoja tegemistega kursis olev Jenny Alexanderssoni sõnul otsustab Madeleinile toetuse maksmise üle kuningas. "Kui Madeleine otsustab Ameerikasse jääda ja Chrisiga abielluda, kaovad ta elust kuninglikud kohustused ning lõpeb ka esinduskulude saamine," räägib Jenny.

Ka Rootsi väljaanne Extra kirjutab sama. "Pole võimalik süüa torti siin ja seal. Madeleine peab kas Rootsi tagasi kolima ja jätkama oma tööd või siis loobuma tiitlist ning tegema seda, mida hing ihkab."

Toimetaja Carl-Erik Grimstad võrdleb Madeleine´i Norra printsessei Märtha Louise´iga, kes loobus riigipoolsetest toetusrahadest, et  sajaprotsendiliselt lasteraamatute kirjutamisele pühenduda.
"Märtha Louise sai suure kriitika osaliseks, kui ta ametlikud asjaajamised ja eraelu sassi ajas."