"Ma arvan, et on väga õige, et õpetajad oma õiguste eest seisavad, sest ma näen iga päev, kuidas nad mitmel töökohal rabelevad, et vaevalt ots-otsaga kokku tulla ja see ei tohiks kindlasti nii olla," räägib Rosanna Publikule antud intervjuus.

Ta saab enda sõnul oma õpetajatega hästi läbi ja on tihtipeale nendega ka palga teemal vestelnud. "Õpetajad ei virise, seda kindlasti mitte!" kirjeldab Rosanna. "Nad lihtsalt räägivad asjadest nii nagu need on. Minu erialaõpetaja näiteks on väga kiire elutempoga inimene ja leiab kõige selle kõrval ikkagi jaksu oma tööd südamega teha," kiidab ta on õpetajat.

"Peamiselt oleme me vestlenud sellest, kuidas riik võiks paremini oma ressursse jaotada," kergitab ta õpetajaga isekeskis aetud juttudelt saladuskatet. "Kõik nad saavad aru, et riigil pole lisaraha kusagilt võtta, mistõttu peabki poliitikutele mõista andma, et praeguse elukorraldusega pole võimalik edasi minna."

Rosanna ise küll aktsioonidest otsa võtta ei plaani, kuid ta ei pahanda ei õpetajate ega ka homme streikivate transporditöötajate peale. "Ju siis peab praegu nii olema, kui muudmoodi ei saa," on ta leplik.