«Transformerite» iludus Rosie Huntington-Whiteley on teinud eduka hüppe moelavalt Hollywoodi. Glamuurne naine peab end endiselt poisilikuks maaplikaks, kelle lemmiktegevus on söömine.

 

Kui Rosie Huntington-Whiteley (24) oma esimese töötasu 16aastaselt Levi’si reklaamikampaanias poseerimise eest kätte sai, kulutas ta selle Ford Ka peale – sest ta oli kindel, et see on ainus kord tema elus, kui talle modellitöö eest makstakse. Kolm aastat hiljem sai temast Victoria’s Secreti modell, ning nüüd on ta koguni Megan Foxilt maailma seksikaima naise tiitli üle löönud (asendades teda ühtlasi filmis «Transformerid: Kuu varjukülg»). Tagatippu on tema poiss-sõber Hollywoodi A-kategooriasse kuuluv Jason Statham.

«Inimesed ütlevad mulle tihti: «Sa oled nii kena!» Nad nagu arvaks, et ma olen üks õudne bitch,» räägib Rosie.

Kuidas sa oma supervormi hoiad?

Ma ei ole eriline trennifanaatik, kuid aeg-ajalt ma siiski käin trennis. Mul on üsna hea dieet, seda pean ma aastaringselt. Ma teen palju kardiot ja jõudu, see on mulle väga tähtis.

Mida sa sööd?

Ma võin olla täielik õgard – söön kõike alates ema tehtud praest kuni burgerite ja friikartuliteni. Olen inglise maatüdruk, ma armastan süüa. Söömine on väga tähtis osa mu elust.

Mida su vanemad oma farmis kasvatavad?

Nad käivad tööl. Farmis me kasvatame endale toitu, me ei müü midagi. Meil on seal kanad, lambad, sead.

Kas sul hakkab kahju, kui kana ära tapetakse?

Ei.

Tänapäeva inimesed ei saa enam aru, kust toit tuleb.

Mina tean, kust toit tuleb. Mul ei hakka kahju, sest mul pole sidet nende loomadega. Meil on koer, keda ma armastan ja kellega ma mängin, aga siga on meil kuu aja pärast külmkapis.

Kas esimest korda filmis mängida oli raske?

Ma poleks elu sees uskunud, et hakkan näitlejaks ja ammugi ei arvanud ma, et mängin sellises filmis. Ainus, mis ta teha sain, oli võtta päeva sellisena nagu see oli, ja püsida olevikus. Muidu oleksin ilmselt hulluks läinud.

Kas sa nautisid märulistseene?

Mulle meeldib härjal sarvist haarata ja kõike vähemalt korra elus proovida – võib-olla ka kaks korda, kui ma hulluks lähen. Minu lemmikasi filmivõtetel oli kaotada end ära plahvatustesse. See hirm, mida ma tundsin, oli väga ehe.

Mis tunne oli olla võtetel, ümbritsetuna sadadest inimestest?

Ma pidin oma modelli-arusaamadest lahti laskma. Modellina pead sa olema väga eneseteadlik ja tundma oma keha. Näitlejana pead sa sellest kõigest vabanema. Jah, võtetel on tõepoolest palju lärmi ja kaost.

Kas sa ei kartnud, et see kasvab sul üle pea?

Ei, sest kõik käis nii kiiresti. Enne kui ma arugi sain, lendasin ma juba lumelaual pea ees alla, ümberringi plahvatused ja tulistamine. Ma olen veidi poisilik tüdruk, mulle meeldib see märulivärk.

Kas sul on modellina raske end oma kehas hästi tunda?

Nii ja naa. Tegelikult ma ei tunne end oma kehas üldse mugavalt. Igal naisel on omad head ja halvad päevad. Ma ei tunne iga päev, et ma säran nii seest kui ka väljast.

Kas teed edaspidi rohkem modelli- või näitlejatööd?

Ma tahaksin mõlemat teha.

Kas oled kunagi moelaval kukkunud?

Kukkunud ei ole, aga mul on king jalast ära tulnud. Ja pluus seljast ära libisenud. Ma olen paar korda komistanud, aga õnneks kukkunud ei ole.

Mis on su lemmik-kosmeetikatooted?

Ma armastan Guerlaini, Laura Mercieri ja muidugi Chaneli. Üha rohkem inimesi on hakanud aru saama, et nad näevad päevitunult paremad välja. Päikesepuudrid ja isepruunistavad kreemid on palju tervislikumad kui päike ja solaariumid. Mulle meeldib end enne punasele vaibale või fotosessioonile minekut veidi jumekamaks teha. See annab mulle enesekindlust ja paneb naha särama.

Millise moeaksessuaarita sa elada ei saa?

Minu Les Chiffoniersi nahkpüksid, ma elan neis. Ma käin nendega poes, õhtusöögil ja ööklubis. Ma armastan ka oma Chaneli käekotte.

Kes on su lemmikdisainerid?

Isabel Marant ja Christian Dior.

Kas sa oled julge inimene?

Mulle meeldiks mõelda, et olen. Julgus on tõeliselt hea omadus. Ma tahaksin olla seda tüüpi inimene, kes läheb ja päästab kellegi.