"Aasta oli siis 88 ja ma olin nii 13-14aastane kui nendega läbi käisin, aga teema tasub uurimist," usub Raid.

Tõepoolest, ühed kuulsamad nimed on ehk Delirium Brothersi esinumber Rott, politseinike poolt surnuks pekstud Striit (Sven Tarto) ning samuti õnnetul moel surma saanud Mätas (Ülari Ollik).

Hiiumaal käis aga 90ndate algupoolel ringi Tigedaks Kalaks hüütud bassimees Renee Rahuoja. "Selle nimega on lihtne, meie bändi nimi oli Tige Kala. Bändi nimi tuli omakorda multifilmist "Klaabu, Nipi ja tige kala," meenutab Renee.

Osade punkarinimede sünd on tõenäoliselt saavutatud erinevate joovastavate ainete tarbimise tulemusena. Nii võib lugejaid rõõmustada selliste nimedega nagu Narkohoolik (Andero Kaha) ja Promille Promille (Conflict OK! naislaulja).

Uudistekünnised ületas raginal Keila punkar Aknool, kes selle aasta juunikuisel Punk Laulupeol paljastas Kanal 2 reporteri Kairi Rondo tissid.

Loomulikult ei ole roppus kuritegu, eriti võrreldes sellega, mida lipsustatud usalda-mind-kannan-ülikonda võlts-viisakad võimurid korda saadavad. Päris vahvasti kõlab legendaarse Nyrok City laulja nimi Peeter Pask. Usutavasti on see viisakam lahendus juba vana-eestlaste seas tuntud sõimusõnast pasapeeter.

Veelgi kõrgemale tähetaevasse tõustes leiame Munga kes ei ole keegi muu kui Velikije Luki mees Ivo Uukkivi. Vähem kuulus pole ka Psychoterrori bassimees Uims ehk Lauri Leis. Samast pundist leiame ka Mozgi (kitarrist Sven Kimmel). Laulja Freddy Grenzmanni ja trummar Sven Liba hüüdnimedeks on jäänud vastavalt ees- ja perekonnanimi. Sama juhtus ka perestroika ajal punkari sünonüümiks olnud Villu Tammega.

Põhjusega naiseliku nime sai mees nimega Lily, sest tolle IQ Negative'i trummari kroonunimi on Madis Marleen.

Lisaks astusid ja astuvad meie hulgas ringi tegelased nagu Kombits, Trapets, Hertsog, Yxjalg, Aff, Ludri, Pamp, P. Otsataja ning veel lõputu hulk värvikaid nimesid!
Suhteliselt pungid nimed leidis ka tuntud kultuuriuurija Peeter Võsa Viljandimaalt. Saarepeedi vallas Tõnissaare külas möllavad Vesipea, õed Puugid, Pudi ja aeg-ajalt astub läbi salapärane soomlane härra Pano.

See kaasaegse folkloori terake lausa karjub põhjalikuma uurimise järele!

Hea lugeja, millist punkarinime oled ise kandnud või kannad uhkusega tänini? Milliseid lahedaid nimesid veel tead?