Kas sedavõrd kummalisel juuksehooldustrendil on ka omad plusspooled?

60-aastane Patrick Graham Inglismaalt hülgas juuksehooldusvahendid 25 aastat tagasi kuuldes, et inimese pea saab ise pesemisega hakkama, vahendab BBC. Mehel oli kõõmast vabanemisega probleeme ning juustepesust loobumise järel läks seis kahe nädala jooksul hullemaks. "Järsku hakkasid juuksed tunduma hoopis puhtamad kui varem, nüüd pole mul kõõma olnud 25 aastat. Midagi ei haise, need on lihtsalt puhtad."

Kayleigh Thomas on kirjutanud blogimaastikul oma kogemusest. Naine loobus šampoonist 2015 aastal. "Mu juuksed on nüüd kergemini hooldatavad ja ma ei tunne vajadust kasutada fööni või tange, seega nüüd on mul hommikuti rohkem aega."

Ometi on kunagine Brittide juuksurite liidu pea Mark Coray lükkanud säärased jutud ümber: "šampoon ei tee peanahale liiga. Selle koostisosad aitavad hoida juuksed läikivana. Õli võib kogunedes tekitada tunde, et kiharad püsivad ilusana, aga see ei pese neid iseenesest."

Sama on väitnud asjatundjad Londoni juuksekliinikust. "Puhtalt juuste loputamisest ei piisa pärast peanaha higistamist, näiteks trennist või saunast tulles. Samuti ei saa see hakkama bakterite eemaldamisega või liigsest õlist vabanemisega," kinnitab kliiniku koduleht ning soovitab inimestel kummalisest trendist hoiduda.