Kaardipaki paiskas turule äärmuslik ajutrust, mille vandenõuteooria 11. septembri terrorirünnakutest sai mullu Prantsusmaal bestselleriks. Mängukaardidega on tehtud vihje tagaotsitavate Iraagi liidrite kaardipakile, mis jagati Saddam Husseini kukutamise järel välja USA sõduritele.

“Oleme juba umbes 2500 pakki maha müünud. Pole paha, kui arvestada, et me ei suutnud esialgu leida kedagi, kes oleks nõus neid trükkima,” ütles Pariisis asuva organisatsiooni Reseau Voltaire president Thierry Meyssan.

“Meid šokeeris USA sõjaväelastele jagatud kaartide sündsusetus. Nagu oleks inimeste vahistamine mingi mäng,” ütles Meyssan neljapäeval Reutersile.

Iraagis tegutsevatele USA sõduritele saadeti 2000 Pentagonis välja mõeldud kaardipakki. Ameeriklased on sestpeale ostnud sadu tuhandeid pakke mängukaarte, mille poti ässaks on Iraagi liider Saddam Hussein.

Prantslaste kaardipakis on see au jäetud Rumsfeldile, mitte president George W. Bushile. Kaardile trükitud kaaskirjas süüdistatakse USA kaitseministrit 11. septembri ärakasutamises, et “suurendada sõjalist eelarvet ja kavandada kosmosearmeed, mis suudaks maailma täielikult valitseda”.

Ruutu kuninga rolliga leppima pidavat Bushi nimetatakse “pesapalliklubi esimeheks, kellest tegid Ühendriikide presidendi tema isa sõbrad ülemkohtus”. Viimasega viidatakse kohtu rollile 2000. aasta valmisvõitluses, mille tulemusena sai presidendiks Bush.

Bin Laden on kaaridpakis jokker, keda “CIA süüdistab araabia-moslemi ja judaistlik-kristliku maailma vahel kokkupõrke provotseerimises”.