Paljukiidetud filmi «A Beautiful Mind» peaosatäitja RUSSELL CROWE käitumine võib talle maksma minna Oscari.

Äge temperament on Russell Crowe’l pidevalt jalus — hiljutine raevupurse Briti Oscarite ehk BAFTAde jagamisel võib mehele vabalt maksma minna Oscari.
Russelli paljukiidetud film A Beautiful Mind kandideerib tervelt kaheksale Oscarile, soolas on nii parima filmi kui ka parima meesnäitleja auhinnad. Mõni nädal tagasi omistas BAFTA Crowe’le juba parima näitleja tiitli. Tüli puhkes aga siis, kui Crowe tänukõne, mis seisnes iiri poeedi Patrick Kavanaghi luuletuse ettelugemises, teleülekandest välja lõigati. After-partyl surus Crowe teleprodutsent Malcolm Gerrie vastu seina ja sõimas ta ebatsensuurseid sõnu kasutades lihtsalt läbi. Lisaks õõnestab Crowe oma populaarsust, keeldudes filmi esilinastustel kategooriliselt ja ülbelt fännidele autogramme kirjutamast.

Filmi rezhissöör Brian Grazer ja produtsent Ron Howard on mures — käitumishälvetega näitleja seab hea filmi halba valgusse. Nende tungival palvel helistas Crowe solvatud
teleprodutsendile ja vabandas. Kuid Oscari-spetsialist Tom O’Neill arvab, et mäng on sellegipoolest kaotatud. «Oscarit ei anta üksnes näitlemise, vaid ka rahva armastuse ja lugupidamise pälvimise eest,» selgitab ta. «Julia Roberts juba niigi räägib kõigile, et parima meesnäitleja tiitli peaks pälvima hoopis Denzel Washington. Inimesed otsivad põhjust, et Crowe’ poolt mitte hääletada. Nüüd andis ta selle neile ise kätte.»
Seda, et liiga agarale seelikukütile Oscarit ei anta, taipas Crowe juba mitu kuud tagasi. Sestap tõi ta kodumaalt Austraaliast Hollywoodi oma vana kallima Danielle Spen-ceri, kes saadab teda nüüd truult kõigil esilinastustel. See on ühtlasi Crowe’ Hollywoodi-karjääri kõige pikaajalisem suhe.