Hiljuti andis Moskvas kontserdi Madonna, kes temale omase teatraalsusega Pussy Riotit imiteeris, neid kiitis ja vaprateks inimesteks nimetas. USA lauljatar lisas, et palvetab nende vabastamise eest. Vastukaaluks järgnesid sellele aga terroriähvardused Madonna kontserdi vastu ja ühe vene ametniku sõimurahe Twitteris.

Üheks selliseks on veel olnud Red Hot Chili Peppers. Moskva Lužniki staadionil kontserdi andnud ansambli solist Anthony Kiedis oli endale hankinud lausa mitu Pussy Rioti kirjaga t-särki. Mitu korda õigeusu kirikus mässajatele ning diktatuuri vastu võitlejatele tunnustust avaldades teenis ta loomulikult publiku meeletu aplausi.

Stingi võib tema sõnavõttude järgi otsustades aga lausa Pussy Rioti fänniks nimetada. "Dissidentlus on täiesti seaduslik inimõigus igas demokraatlikus riigisüsteemis ning kaasaegsed poliitikud peavad seda tolereerima. Nii enesekriitika, tasakaal kui, mis seal salata, ka huumorimeel, on tugevuse, mitte nõrkuse märgiks!" arvab Sting ametlikus pöördumises.

"See on tülgastav, et säärase teo eest arvavad Vene võimud endal olevat õiguse saata need tõelised kunstnikud kuni seitsmeks aastaks vangi!" jätkas ta. "Vene võimud peaks momentaalselt nad vabastama ning oma elude ja laste juurde tagasi lubama," avaldas ta lootust oma Moskva kontserdi eel.

Umbes 400 inimest ühinesid Kanada elektro-pop ansambliga Peaches, kes ühes Berliinis asuvas pargis Pussy Rioti toetuseks oma muusikavideot filmisid.

USA rokkbänd Faith No More alustas kogu seda trendi sellega, et ta kutsus bändi vabaduses olevad liikmed endaga Moskva kontserdil lavale esinema. Seda sama tegi Franza Ferdinand Glsgow's toimunud kontserdil.

Mõni aeg tagasi tühistas soome džässartist Iiro Rantala oma Moskva kontserdid öeldes, et ta boikoteerib Venemaad just Pussy Rioti juhtumi tõttu.